Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Δουδωνής για παρακολουθήσεις: Να δοθούν απαντήσεις για να επανέλθει η ομαλότητα στο πολιτικό σύστημα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, με τον κ. Δουδωνή να επισημαίνει τα «πολλά προβληματικά στοιχεία, που είναι η τριετία, η αναδρομικότητα και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η Κυβέρνηση έναντι της ΑΔΑΕ τόσο στην ουσία του νομοσχεδίου όσο και κατά τη διάρκεια της κατάρτισής του».

Υπογράμμισε, δε, την αρνητική θέση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής έναντι του σχεδίου νόμου, το οποίο χαρακτήρισε «μία άμυνα στο πρώτο ευρωπαϊκό χαστούκι, η οποία δεν προσφέρει τίποτα σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Επανέλαβε, παράλληλα, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απέχει από την τοξικότητα του δημοσίου διαλόγου, καθώς «εμείς δεν χειριζόμαστε το θέμα ως προσωπικό, αλλά ως τέτοιο που αφορά σε κάθε Έλληνα πολίτη. Θεσμικά και με σοβαρότητα. Η τοξικότητα εκπορεύεται από την καταχρηστική επίκληση των απορρήτων από την Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έναντι της Βουλή, και από τον τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρθηκε στους Έλληνες συνταγματολόγους. Αν είχε πέσει φως στην υπόθεση στη φάση της Βουλής, δεν θα είχαμε όλη αυτήν την παραφιλολογία».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής υπενθύμισε την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αναφέροντας ότι «μας έλεγαν πως όλοι είναι το ίδιο και τώρα έρχονται και το ανατρέπουν. Από τη μια έχουμε αντιφάσεις, από την άλλη προβληματικές διατάξεις. Υπάρχουν ζητήματα σοβαρά και δεν δίνονται απαντήσεις. Πρέπει να δοθούν για να επανέλθει η ομαλότητα στο πολιτικό σύστημα».

«Δεν συμφωνεί μαζί μας ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη διαδικασία ούτε στην ουσία. Και φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ζήτημα, όπου υπάρχουν πολύ βασικές διαφορές. Ως προς την Κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς μίλησε επίσης για το απόρρητο ως βολική δικαιολογία, αλλά αυτό δεν είδα να το ακούν», κατέληξε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων προανήγγειλε η Τσαπανίδου

Στην προαναγγελία επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου προχώρησε η εκπρόσωπος ...

Τι δείχνουν οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, ο Μαραντζίδης και το απέραντο φρενοκομείο της Κουμουνδούρου και ποιος είναι ο «άγρυπνος φρουρός» του Ανδρουλάκη

Μετά από μια βδομάδα θα σκάσουν μύτη οι πρώτες δημοσκοπήσεις, αφού η πλειοψηφία των δημοσκόπων, θεωρεί πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για επαρκή συμπεράσματα σε ότι έχει να κάνει με το...

Φόρτωση άρθρων...