Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Εγκεφαλικά μοίρασε στη Κουμουνδούρου ο Λούλης, αγωνία στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις και ο Λοβέρδος Περιφερειάρχης

Η πιο μεγάλη ώρα είναι σήμερα για το Μέγαρο Μαξίμου και την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγείται τα μέτρα για την Πανδημία. Αφού το επιτυχές άνοιγμα των σχολείων θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά στοιχήματα, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον». 
Βεβαίως τα αποτελέσματα αυτής τη θαρραλέας κυβερνητική απόφασης, θα φανούν σε μια βδομάδα από τώρα, όταν μετρηθούν τα νέα κρούσματα που προκλήθηκαν από το άνοιγμα των σχολείων. Όλοι πλην Λακεδαιμονίων – τον ΣΥΡΙΖΑ εννοείται – ευελπιστούν τα κρούσματα να είναι ελεγχόμενα αφού το συνολικότερο κόστος, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό που θα προκαλούσαν τα κλειστά σχολεία ήταν εξαιρετικά μεγάλο.

@ Η στήλη εύχεται ολόψυχα περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την μικροπεριπέτεια που έχει με την θετική διάγνωση που ο ίδιος δημοσιοποίησε χθες. 
Ας ελπίσουμε πως αυτές τις πέντε μέρες που θα μείνει περιορισμένος στο σπίτι, θα έχει αντικειμενικά άπλετο χρόνο να αξιολογήσει τα ΤΡΑΓΙΚΑ (για τον ίδιο και το κόμμα του) πολιτικά λάθη που έχει διαπράξει από το ξεκίνημα της Πανδημίας. 
Αλλά και να συγκρίνει την αντιμετώπιση που ο ίδιος έχει από τα Μέσα Ενημέρωσης της συμπολίτευσης, σε σχέση με τον ΒΟΥΡΚΟ των ΣΥΡΙΖΑΙΚΩΝ «πιστολιών» και των μαιμουδοτρόλ του διαδικτύου, όταν νόσησε για μερικές μέρες, όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας, ο γιός του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.       

 @ Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς, που θεωρούν πως τα ήπια συμπτώματα που έχουν προσβάλει τον επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν να κάνουν και με… τα απανωτά εγκεφαλικά που προκάλεσε στον στενό κύκλο των Προεδρικών της Κουμουνδούρου η ανάγνωση του άρθρου του Γιάννη Λούλη, το Σάββατο στο ημι-επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την «Εφημερίδα των Συντακτών». Εκεί όπου ο σύμβουλος επικοινωνίας (και) του Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε με τον πιο καθαρό τρόπο, πως ο Τσίπρας έχασε οριστικά και αμετάκλητα το τραίνο της πολιτικής του επανάκαμψης, είναι δηλαδή «καμένο χαρτί». 
Αφού η πρωτοφανής αδυναμία του να ξεκόψει από το αποκρουστικό Σταλινικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική κόπρο του Αυγεία, που εκφράζουν οι Καρτεροί και οι Πολάκηδες, τον αποτελείωσαν. Πλέον η Κεντροαριστερά έχει «νέο σερίφη στην πόλη», τον Ανδρουλάκη.  

@ Η ανησυχία για τον Ανδρουλάκη, δεν αφορά όμως μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει προκαλέσει προβληματισμό και στο
Μέγαρο Μαξίμου. Οι ένοικοι του οποίου αναμένουν με πολύ μεγάλη αδημονία τις πρώτες μετρήσεις για το νέο έτος που θα ξεκινήσουν να "τρέχουν" από αυτή την βδομάδα και λογικά θα δημοσιοποιηθούν λίγο πριν το τέλος του Ιανουαρίου. 
Ήδη όμως υπάρχουν «σημάδια» πως η επικράτηση Ανδρουλάκη, έχει δημιουργήσει προσδοκίες και σε ένα μεγάλο κομμάτι του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του για την κατάκτηση της εξουσίας αλλά και στα δύο πρώτα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας. 
Τώρα τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. 

@ Ένα από τα σενάρια κυκλοφορούν ευρέως στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία είναι η πιθανότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος να διεκδικήσει στις ευχόμενες Περιφερειακές Εκλογές την Περιφέρεια της Αττικής. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες επικράτησης για τον όποιο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, αφού οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που θα βρει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη σε έναν ανοδικό κύκλο.    
Τα σενάρια αυτά θα τα άκουσε προφανώς και ο Πατούλης, για αυτό και ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αν και δεν κανείς δεν μπορεί από σήμερα να «υπογράψει» πως ο Πατούλης θα είναι και ο επίσημος «γαλάζιος» υποψήφιος. 
Ως γνωστόν ο Νik Hard , κατά κόσμον Νίκος Χαρδαλιάς δηλώνει πάντα «έτοιμος»… 

@ «Σκληραίνουν» τα μέτρα για τους ένοικους, τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πρόσφατο κρούσμα κορωνοιού που ταλαιπώρησε τον Άκη Σκέρτσο.
Πέρα από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας όσοι εργάζονται στο πρωθυπουργικό γραφείο κάνουν καθημερινά rapid tests, ενώ και όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με κάποιον συνεργάτη του πρωθυπουργού πρέπει προηγουμένως να έχουν κάνει τεστ για να περάσουν την πόρτα του Μαξίμου. Να σημειωθεί πως από τότε που ξεκίνησε η μάχη με την πανδημία, σε κτίριο που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται τεστ για όλους τους εργαζομένους.

@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα των Θεοφανείων, επισκέφθηκε τον Αη Στράτη, αλλά το ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού γραφείου για το ακριτικό νησί είναι διαχρονικό. Μεταξύ άλλων, το Μέγαρο Μαξίμου, με προσωπικές ενέργειες του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, έχει ενισχύσει με υπολογιστές το σχολείο του νησιού, με βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια τη βιβλιοθήκη του σχολείου, ενώ έχει μεριμνήσει και για την αποστολή ασθενοφόρου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...