Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

«Φωτιές» άναψε το sms του Παππά στον Καλογρίτσα - Τι καταγγέλλει η ΝΔ, τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Φωτιές άναψε στο δικαστήριο ένα sms που προσκόμισαν οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να στέλνει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία καναλιού μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα, οι Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών κατέθεσαν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) με ημερομηνία 15.9.2016, μήνυμα σημαντικό όπως το χαρακτήρισαν, το οποίο κατά τις απόψεις τους επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Καλογρίτσα, από το SMS, αποδεικνύεται η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ενός των στενών συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου το 2016, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως έχει καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο και η γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή. Στο SMS αναγράφεται και η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση, τότε, τηλεοπτικής εταιρείας.

Μετά την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Παππάς εναντίον του ιδίου και της γραμματέως του, ο Χρήστος Καλογρίτσας βγήκε στην… αντεπίθεση και κατέθεσε δια των συνηγόρων του το «καυτό» SMS.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευθαλία Διαμαντή στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και προσέθεσε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας (παράλληλα με το κανάλι, θα εκδιδόταν και εφημερίδα). Ειδική μνεία έκανε και στον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον οποίο σημείωσε ότι πριν την καταβολή της 1ης δόσης, υποσχόταν ότι υπάρχουν χρήματα σε Κύπρο και Ελβετία.

"Μέσα στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα ο κ. Παππάς είπε στον κ. Αρτεμίου: "Αρτέμη, πες στον Καλογρίτσα ότι τα χρήματα θα έρθουν", είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο κ. Αρτεμίου ερχόμενος από την Κύπρο είχε τσάντες με χρήματα και αυτό το γνωρίζει καθώς ζητούσε και του έστελνε ο κ. Καλογρίτσας αυτοκίνητο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο.

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, παρουσίασαν το SMS στο Ειδικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι απεστάλη από τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ενώ είχε ήδη γίνει το ραντεβού με τον κ. Φουρλεμάδη για την εξεύρεση των χρημάτων που είχε ανάγκη ο επιχειρηματίας. Το SMS αυτό δείχνει τη «στενή συνεργασία» μεταξύ Παππά-Καλογρίτσα.

Το SMS στάλθηκε από το κινητό τηλέφωνο του κ. Παππά στον κ. Καλογρίτσα και αναφέρει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35

Καλογρ 35

Α2 16

Κουρής 10

Μάρης 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου!…

sms_pappas

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίμαχο SMS προκύπτει ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα είχε το 35% του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας το 35%, ο Α2 (αναφέρει ότι εννοεί αυτόν που θα συναντήσει την επομένη, πιθανότατα τον Αρτέμη Αρτεμίου) το 16%, ο Γ. Κουρής το 10% και ο Δημ. Μάρης το 4%.

Έτσι, προκύπτει ότι το «αδιαίρετο», όπως σημειώνει ο Νίκος Παππάς, ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνει το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%.

Σύμφωνα με τον κ. Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή (σ.σ. γραμματέας Χρήστου Καλογρίτσα) ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ. Παππά να αναφέρει στον Χρ. Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ. Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεοκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Λοβέρδος: Υπάρχουν και άλλα SMS του Παππά, που δείχνουν φορτικότητα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι πρόκειται για ποσοστά επί του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνει το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%.

«Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα SMS που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέδρος.

 Οι συνήγοροι Καλογρίτσα επισήμαναν ότι το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, «αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντά του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα».

Μαντζουράνης: Κατασκευασμένο το SMS, συνέχεια από τα παραμύθια της κας Ευθαλίας

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε:

«Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια, γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά σχολίαζαν ότι «είναι ολοφάνερο ότι, αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα SMS».

NΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από μαύρο χρήμα, ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών καναλαρχών

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε καυστική ανακοίνωση με αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση σχολίασε τα όσα αποκαλύφθηκαν από την πλευρά Καλογρίτσα για το SMS του Νίκου Παππά, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του επονομαζόμενου και «ΣΥΡΙΖΑ Channel», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα, ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ καναλαρχών».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη διανομή τσαντών με ''μαύρο'' χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση SMS του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά, φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...