Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μετά τον Αρτέμη Αρτεμίου (Α2) έρχεται η ώρα της Βενεζουέλας και του Manolo, ενώ ο Καλογρίτσας απειλεί ανοιχτά με «εικόνα και ήχο»

Παρασκήνιο

Mόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν θα μπορούσε να νοηθεί η χθεσινή πρώτη (και σχετικά ανώδυνη) δημοσιοποίηση SMS του Νίκου Παππά από τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Και μιλάμε για «ανώδυνη» αφού το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ τρόπος με τον οποίο το πολιτικό εξάμβλωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ποδηγετήσει την ενημέρωση και να γίνει ΚΑΘΕΣΤΩΣ. 
Η αίσθηση (αλλά και η πληροφόρηση) που έχουμε είναι πως τα καλύτερα έρχονται, αφού το… μενού περιλαμβάνει «βίντεο, εικόνα και ήχο» και πολλές «μαύρες» σακούλες με… τούβλα.
Ο «κύριος Χρήστος» έχει οριστικά και αμετάκλητα απασφαλίσει, αυτό είναι ηλίου φαιενότερον.

@ Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως μέχρι τις εκλογές ΔΕΝ θα πλήξουμε, αφού έπονται πολλά, μεταξύ αυτών η υπόθεση Βενεζουέλα, ο Αρτέμης Αρτεμίου και βεβαίως ο «εξαφανισμένος»  Μanolo ( στο Μανώλη Πετσίτη αναφερόμαστε).
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε πως μετά τα ΑΙΣΧΗ με την κασετοπειρατεία των υποκλοπών, η άλλη πλευρά θα έμενε με σταυρωμένα χέρια; 

@ Μετρ της κωλοτούμπας αποδεικνύεται τελικά αυτός ο διαβόητος Ράμμος της ΑΔΑΕ. 
Είναι πράγματι κρίμα, ένας τόσο υψηλού επιπέδου νομικός, να ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ σχεδόν καθημερινά λειτουργώντας επί της ουσίας ως πολιτικό «εργαλείο» των εξουσιομανών της Κουμουνδούρου. Να το κοιτάξει λίγο…

@ O Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στη στρατηγική του πρώτου γύρου, ζητάει ισχυρή εντολή και επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
Στόχος του είναι να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για τυχόν προσφυγή σε νέες κάλπες, που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
Θεωρητικά, το σενάριο που θα βόλευε τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, ώστε να μην χρειαστεί να μπει το κόμμα του στον βασανιστικό κύκλο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι, θα εξασφάλιζε τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθεί περεταίρω, προγραμματικά, πολιτικά και οργανωτικά, ώστε να διεκδικήσει στο μέλλον να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίπαλος πόλος της ΝΔ.
Βέβαια μιλάμε και για ασκήσεις επί χάρτου, αφού την τελική «κουβέντα» θα την πει ο Λαός με την ψήφο του…

@ Ενώ μέχρι πρότινος η λογική του ΚΚΕ ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο που ασπάζεται πλήρως τις θέσεις (απόψεις) του κόμματος, τώρα εμφανίζεται πιο… διαλλακτικό. Πρόσφατα, και στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας κάλεσε τους πολίτες να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα τα θέματα με το κόμμα. Με τον τρόπο αυτό ο Περισσός επιδιώκει να προσεγγίσει ψηφοφόρους που έχουν απογοητευθεί από τα άλλα κόμματα, να μεγαλώσει, με άλλα λόγια, τη δεξαμενή. Προφανώς, αντιλαμβάνονται ότι μόνο έτσι θα αυξήσουν το ποσοστό τους στις ερχόμενες εκλογές.

@ Πραγματικά είναι πολύ κρίμα να πληρώνουν οι φορολογούμενοι υψηλότερες φόρους, γιατί τους χαντακώνουν οι δαπάνες διαβίωσης, τα ακίνητα ή τα αυτοκίνητα. Έτσι, αναμένεται και φέτος να την πατήσουν πάρα πολλοί, καθώς τα εισοδήματα του 2022 που θα δηλωθούν σε λίγο καιρό μάλλον για εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις δεν θα αρκούν για να καλύψουν το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει με βάση τις... ταρίφες της Εφορίας. Φανταστείτε ότι πέρυσι το 26,8% των νοικοκυριών πιάστηκε στην "τσιμπίδα" της Εφορίας, καθώς τα τεκμαρτά εισοδήματα τους ήταν μεγαλύτερα από τα πραγματικά που δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση. Και βέβαια είναι πάρα πολύ εύκολο να πληρώσει κάποιος φόρο κατά εκατοντάδες ευρώ πιο υψηλό σε σχέση με το δηλωθέν εισόδημα, αν διαθέτει δεύτερο σπίτι στο χωριό ή εξοχικό ή αν έχει κάνει το... λάθος να διαθέτει ένα δεύτερο παλιό αυτοκίνητο. Τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα έχουν... κάψει πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω χαμηλών εισοδημάτων, δεν μπορεί να καλύψει το τεκμήρια. 

@ Η ΔΕΗ είναι η μεγάλη κερδισμένη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Δεκέμβριο, με βάση τα μερίδια των εταιρειών. Το μερίδιο της ΔΕΗ διαμορφώθηκε σε 63,29% καταγράφοντας αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 61,31% που είχε ένα μήνα πριν, το Νοέμβριο. Στη δεύτερη θέση... ισοβαθμούν με 7,6% οι εταιρείες Protergia και ΗΡΩΝ, των ομίλων Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν οι Elpedison με 6,09%, NRG 4,81%, Φυσικό Αέριο Ελληνικής Εταιρεία Ενέργειας 2,5%, Watt & Volt 2,16%, Ζενίθ 2,14% και ακολουθούν οι υπόλοιπες εταιρείες με μερίδιο κάτω από 2%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η ζήτηση ενέργειας τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε σε 4.013.598 μεγαβατώρες.

@ Την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) σχεδιάζει η Eurobank, σύμφωνα με το Reuters.
Το ομόλογο θα έχει 6ετή διάρκεια, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 χρόνια.  
Η τράπεζα έχει δώσει σχετική εντολή στις BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank.
Η έκδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.

@ Στην απόκτηση των ακινήτων που είχαν απομείνει στην Αlpha Aστικά Ακίνητα, προχώρησε η Alpha Bank, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα το αυξημένο ενδιαφέρον για τη διαχείριση και εκμετάλλευση στον τομέα των ακινήτων. Η Alpha Αστικά ακίνητα θα εισπράξει τίμημα υψηλότερο των 43 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει λάβει άλλα 19,6 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτου στη Βουλγαρία. Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για τους τραπεζικούς ομίλους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Φόρτωση άρθρων...