Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

H Engie στηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για πανευρωπαϊκό πλαφόν στις τιμές αερίου

Υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για πανευρωπαϊκό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου είναι η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Engie, Κάθριν ΜακΓκρέγκορ, συντάχθηκε με την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού να μπει πλαφόν στις τιμές ενέργειας. Η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ επισήμανε ότι πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα, λόγω των ασυνήθιστων συνθηκών που επικρατούν.

«Ως επείγον ζήτημα, νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να εξετάσουμε την επιβολή ανώτατου ορίου στις χονδρικές τιμές αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να περιοριστεί η μεταβλητότητα», ανέφερε η ΜακΓκρέγκορ σε πάνελ που διοργάνωσε η γαλλική Κυβέρνηση.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν φθάσαμε σε τέτοια επίπεδα», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Engie η ίδια αναφορικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στις ευρωπαϊκές τιμές αερίου και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι γι’ αυτό τον λόγο αυτό δικαιολογεί ένα μέτρο, ένα ανώτατο όριο. Είμαστε σε ασυνήθιστες συνθήκες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...