Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ενισχύει το διεθνές προφίλ του ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανεβασμένες οι μετοχές της Ελλάδας

Παρασκήνιο

Με ανεβασμένες τις προσωπικές μετοχές του στο διεθνές πολιτικό χρηματιστήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την άοκνη προσπάθεια για την αναβάθμιση της χώρας στο διεθνές status quo.

Η συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού σε επισκέψεις-κλειδιά σε ΗΠΑ και στο Νταβός της Ελβετίας έχουν αδιαμφισβήτητα θετικό αντίκτυπο στο εσωτερικό ακροατήριο και επηρεάζουν μια κρίσιμη δεξαμενή ψηφοφόρων που μπορεί να αποβεί καθοριστική για την τελική έκβαση των εθνικών εκλογών. Αυτό εξάλλου αποτυπώθηκε στις τελευταίες μετρήσεις που το κυβερνών κόμμα δείχνει εμφανή σημάδια ανάκαμψης και μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κάλπες με πολλές αξιώσεις και αναπτερωμένο το ηθικό.

Ήταν τόσο έντονος ο θόρυβος που προκάλεσε η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, που προκάλεσε εμφανέστατα έναν μεγάλο εκνευρισμό στην Τουρκία, αλλά και στην Ρωσία, με τους επιτιθέμενους να αντιλαμβάνονται πλέον τη δυναμική που έχει αναπτύξει η Ελλάδα στο δυτικό κόσμο και στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ως εργαλείο εξωστρέφειας για τη νέα Ελλάδα και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Οι πρόσφατες συναντήσεις του στο Νταβός και το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ κατέδειξαν την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει τη δικτύωση της με κορυφαίους επιχειρηματικούς κολοσσούς, που κατ’ επέκταση θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Αίσθηση προκάλεσε η θετική αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ στην απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, σε μία περίοδο που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή και οι αντοχές των πολιτών.  

Από το ξεκίνημα της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε μπρος το σχέδιο του για μία πολυσχιδή εξωτερική πολιτική που βάζει την Ελλάδα στον πυρήνα των παγκόσμιων κέντρων αποφάσεων, συμμετέχοντας ενεργά με στρατηγικές κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Η Ελλάδα, ως δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης κινείται μεθοδικά και στους κόλπους της Ε.Ε, στηρίζοντας με αποφασιστικότητα το ευρωπαϊκό εγχείρημα και την προοπτική της πολιτικής ολοκλήρωσης. 

Μέσα σ' αυτό το κλίμα για την Ελλάδα, είναι εύλογο η Τουρκία να ανησυχεί, καθώς το ολιστικό πλάνο Μητσοτάκη συνιστά ανάχωμα στις εξάρσεις αναθεωρητισμού και προκλήσεων των γειτόνων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...