Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Εντολές Μητσοτάκη για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στο φουλ οι μηχανές του Υπουργικού Συμβουλίου

Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να βάλει ένα φρένο στην εκλογολογία και να ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία της Κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη μπει σε τροχιά επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας και της οικονομίας.

Μπορεί η χώρα να διανύει μια περίοδο καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οι μεγάλες προκλήσεις που θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη και την πολιτική ηγεσία τους επόμενους μήνες, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, αντίθετα προϋποθέτουν σχέδιο, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία και τους κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να μην πάει χαμένο «ούτε ένα ευρώ, αλλά και ούτε ένα λεπτό».

Στην παρούσα φάση, ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στο να σχηματοποιηθεί ένα ανθεκτικό ανάχωμα απέναντι στα φαινόμενα ακρίβειας σε βασικά είδη και στη συνεχή αύξηση των τιμών της ενέργειας που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με δυνατές κοινωνικές αναταράξεις, ενώ οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται συνεχόμενα από το 2010.

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών βρίσκονται δράσεις που έχουν ως στόχο την ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας μέσα από πολυεπίπεδα στοχευμένα μέτρα που ενισχύουν δραστικά το δίχτυ κοινωνικής συνοχής.

Εξάλλου, κατά τα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως επιχειρεί στις περισσότερες πολιτικές της να βάζει τον άνθρωπο στο κέντρο και να τις προσδίδει εθνικό πρόσημο, ως απάντηση στην ταξική υστερία που διακατέχει παραδοσιακά το ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εκτός από τις δυσκολίες της παρούσας φάσης που οφείλονται κατά κύριο λόγο στις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διαθέτει και σημαντικά όπλα για να κερδίσει τη μάχη της καθημερινότητας και το στοίχημα της επόμενης μέρας. Για παράδειγμα, η φετινή πολύ καλή τουριστική σεζόν για τη χώρα αναμένεται να επιφέρει αύξηση στα δημόσια ταμεία από τον ΦΠΑ.

Εκτός αυτού, τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης συνιστούν ένα κορυφαίο εργαλείο που αν αξιοποιηθεί αποτελεσματικά, θα αλλάξει καίρια την εικόνα της Ελλάδας, σε τομείς όπως είναι οι υποδομές, οι ΑΠΕ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η περιφερειακή ανάπτυξη και αλλού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (Photos)

To μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τελέστηκε σήμερα στο ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη. Η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του....

Φόρτωση άρθρων...