Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Επιταχύνονται οι αποφάσεις για την μείωση των καυσίμων, τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις και πότε πέφτουν οι υπογραφές για την πώληση δύο καναλιών

Παρασκήνιο

«Καμπανάκια» ήδη ηχούν στο Μαξίμου, αφού τα μηνύματα που καταφθάνουν από την επαρχία, μετά την μεγαλύτερη έξοδο του Πάσχα των τελευταίων τριών ετών θέτουν υποχρεωτικά το κυβερνητικό επιτελείο σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.
Και τα γράφουμε όλα αυτά αφού το σύνολο των «γαλάζιων» βουλευτών που βρέθηκαν για μερικές μέρες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, εισέπραξαν κλίμα γκρίνιας αλλά και δυσφορίας που έχουν να κάνουν με τις «τρελές» αυξήσεις στην ενέργεια και την έκρηξη της ακρίβειας που πλήττει τα μικρομεσαία νοικοκυριά.
Προφανώς και αυτό το κλίμα δεν «μεταφράζεται» σε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών όπως γελοιωδέστατα αναφέρουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως υποχρεωτικά θα ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ που έχουν κάνουν κυρίως με την επιστροφή της τιμής των καυσίμων στα επίπεδα της Άνοιξης του 2021.
Απόφαση που θα ομαλοποιήσει – σχετικά πάντα – και την ραγδαία αύξηση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής.
Και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη ο Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος το κόστος μιας περαιτέρω αργοπορίας που έχει κυρίως να κάνει με την ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ που η Ενωμένη Ευρώπη αποφασίζει.

@ Στις κυλιόμενες μετρήσεις πάντως, γνώση των οποίων έχει το On Target, δεν έχει καταγραφεί ουδεμία σοβαρή ανατροπή. Αφού η Νέα Δημοκρατία κινείται, με αναγωγή πάντα των αναποφασίστων, πέριξ του 34% – 35%  ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 23% και το Κίνημα Αλλαγής πάνω από 15%. Και μάλιστα έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι, που εάν δεν συμβεί κάποιο καινούργιο απρόοπτο, ο Τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική μας Οικονομία τα δημόσια έσοδα, αλλά και την αλλαγή του οικονομικού και πολιτικού κλίματος.  

@ Την πρώτη βδομάδα Μαίου, θεωρητικά, «πέφτουν» οι υπογραφές για τα δύο περιφερειακά κανάλια που φέρεται να αποκτούν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης. 
Οι λογιστικοί έλεγχοι έχουν γίνει, τα τιμήματα έχουν συμφωνηθεί και μένουν κάποιες «τυπικές διαδικασίες» για να ολοκληρωθούν τα deal – σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της πλευράς των δύο εφοπλιστών.
Βεβαίως σε τέτοιες συμφωνίες όλοι οφείλουν να κρατούν και μικρό καλάθι, με τον διάολο να κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα για την μεταβίβαση του ενός εκ των δύο καναλιών… 
  
@ Οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στο Tae Kwon Do ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το μέγεθος του διχασμού.
Τα γαλλικά που αντάλλαξαν Σκουρλέτης και Τζανακόπουλος και οι Σταλινικές πρακτικές των προεδρικών που με πραξικοπηματικό τρόπο δεν έβαλαν σε ψηφοφορία την πρόταση της Ομπρέλας, είναι χαρακτηριστικά της κρίσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Την επόμενη ημέρα των εκλογών οι δύο ομάδες θα χωρίσουν τα τσανάκια τους, εκτιμά με βεβαιότητα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει πολύ καλά τις εσωκομματικές ισορροπίες.
Η Ομπρέλα αμφισβητεί πλέον ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα και τη νομιμότητα του συνεδρίου.
Η συγκατοίκηση των δύο ομάδων έχει ημερομηνία λήξης μέχρι το βράδυ των εκλογών.
Μετά την αναμενόμενη νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα θέσει ζήτημα ηγεσίας.
Οι προεδρικοί δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες, γιατί θα προβάλλουν την δήθεν νομιμοποίηση της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο και αναγκαστικά θα επέλθει η διάσπαση.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο κατακερματισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει το κόμμα της αριστεράς στα προ μνημονίων επίπεδα, απεγκλωβίζοντας ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι είχαν εξαπατηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

@ Με μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας εξαργύρωσε την άρνηση στην πρόταση του Μητσοτάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο πρώην ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο πρώην υπουργός απ ότι φάνηκε τα «ζύγισε» καλά και έκρινε ότι η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν καλύτερη από του Πρωθυπουργού και έμεινε στην Κουμουνδούρου.
Βέβαια οι κακές γλώσσες του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τελικά μπορεί να προκύψει καραμπόλα και αντί για το «ευκολάκι» του ψηφοδελτίου Επικρατείας να βρεθεί στο τέλος να δίνει τη μάχη του σταυρού σε κάποια περιφέρεια της Κρήτης ή αλλού.
Λέτε να του τη φέρει τόσο άσχημα ο μεγάλος αρχηγός; 

@ Είναι ξεκάθαρο πως η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να κλείσει κάθε παράθυρο ή χαραμάδα σχετικά με το θέμα των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για του λόγου το αληθές, αξίζει να επισημάνουμε την υποβαθμισμένη παρουσία του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο.
Από την Χαριλάου Τρικούπη, πηγές θυμίζουν, αφενός τη δημόσια δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για την πολιτική αυτονομία του κόμματος, αφετέρου διευκρινίζουν ότι η στάση τους καθορίζεται αξιακά και προγραμματικά και όχι με όρους νομής της εξουσίας.
Παράλληλα, παρέπεμπαν σε μια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», σύμφωνα με την οποία ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία» και ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι να «παραμερίσει τα σενάρια Μητσοτάκη - Τσίπρα και να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό μια αξιόπιστη πρόταση για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

@ Αυτή κι αν είναι είδηση ενόψει εκλογών, έστω κι αν γίνουν μετα από ένα χρόνο.
Μάκης Βορίδης και Βασίλης Οικονόμου προφανώς τα βρήκαν σε όλα και έγιναν κολλητοί. Προ ημερών μάλιστα συναντήθηκαν σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής  συνέφαγαν μαζί απίστευτα μεζεδάκια και ήπιαν ελαφρύ κρασάκι για το καλό της συνεργασίας τους. 
Εκείνο που δε μάθαμε και έχει αξία είναι αν στο μενού τους, ήταν και τίποτε συνυποψήφιοι τους στην περιοχή. Αυτό όμως θα φανεί προσεχώς.

@ Οι φορολογούμενοι που περιμένουν επιστροφή φόρου ή έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είναι αυτοί που δίνουν εντολή στους λογιστές τους να τις στείλουν το συντομότερο δυνατόν. Όσο γι αυτούς που φέτος περιμένουν τη «λυπητερή», το καθυστερούν όσο μπορούν, καθώς η ακρίβεια δεν επιτρέπει... επίσπευση της διαδικασίας. Ακόμη και αυτοί για τους οποίους προκύπτει χρεωστικό εκκαθαριστικό, θα πληρώσουν αργότερα και εφόσον έχουν λεφτά. Τα απλήρωτα χρέη το πρώτο δίμηνο εκτοξεύτηκαν στα 900 εκατ. ευρώ (δεν αναφερόμαστε στα 800 εκατ. ευρώ που προέκυψαν για μία εταιρεία), οπότε το πρόβλημα με την εξόφληση των υποχρεώσεων έχει αρχίσει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Από κει και πέρα, όσοι έχουν επιστροφή φόρου, παρακαλούν να πάρουν τα λεφτά το συντομότερο δυνατόν για να «μπαλώσουν» τις «μαύρες τρύπες» που υπάρχουν στους ισολογισμούς λόγω των τσουχτερών λογαριασμών και της ακρίβειας στα βασικά είδη διατροφής. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο απελπιστική μέσα στο προσεχές διάστημα και ο σώζων εαυτόν σωθήτω... 

@ Η βιώσιμη ανάπτυξη και τα υψηλά στάνταρντς που τηρούνται παγκοσμίως από τους μεγάλους ομίλους, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τη Mytilineos, η οποία καταξιώνεται στην ελίτ στο διεθνές στερέωμα. Τρανή απόδειξη αποτελεί και η πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού βραβείου από τον ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης επιδόσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης EcoVadis. Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, μια τέτοια διάκριση ανοίγει ακόμη περισσότερο τις πόρτες της καταξίωσης και δημιουργεί προοπτικές για μεγαλύτερες συνέργειες και περισσότερα deals για τον όμιλο. Οι επιχειρηματικές πρακτικές του το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί και η συνολική στρατηγική που έχουν χαράξει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με τα στελέχη και τους συνεργάτες των εταιρειών του ομίλου, οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς σε έναν όμιλο, ο οποίος αποτελεί πρωταγωνιστή των εξελίξεων στους κλάδους της ενέργειας, της μεταλλουργίας και των κατασκευών. Η Mytilineos συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 10% του συνόλου των εταιρειών που αξιολογούνται από την EcoVadis, ενώ με τη βαθμολογία που πήρε συμπεριλαμβάνεται στο 4% των κορυφαίων προμηθευτών του κλάδου, ως προς τις εργασιακές πρακτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...