Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ενοχλημένος ο Ερντογάν από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία για το ταξίδι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζεται ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατήγγειλε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τα περί Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην κομματική επιτροπή ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει  «ας μην εμπλέκουμε τρίτους», όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση».

Ακόμα, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, στο μεταξύ, αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

Το σόου του Ερντογάν

Την ίδια ώρα, και ενόψει Εκλογών στην Τουρκία, ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους της χώρας, καθώς σε αυτή τη μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζει πιο χαμηλά ποσοστά.

Το Σάββατο ο Ερντογάν μίλησε σε συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στα Άδανα, όπου εντύπωση προκάλεσε η εμφάνισή του αλά ροκ σταρ.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την είσοδό του, στο χώρο του συνεδρίου, έπαιζε γνωστό τουρκικό ροκ τραγούδι, ενώ έψαλε μαζί με τους νέους του κόμματός του, τον Εθνικό Ύμνο της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Τούρτα με λάθος νούμερο στα κεράκια έσβησε ο Κασσελάκης για τα γενέθλιά του (Videos&Photos)

Σε ψαροταβέρνα στη Θήβα έφαγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ορκωμοσία στον στρατό μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, τους γονείς του, τους συνεργάτες του και στρατιώτες από τ...

Φόρτωση άρθρων...