Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εύα Καϊλή: Πώς συνέλαβαν τον σύζυγο της – Αρνείται τις κατηγορίες η ευρωβουλευτής

Η επιδρομή των αστυνομικών στο γκαράζ του σπιτιού της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες. Η ευρωβουλευτής φέρεται να επιρρίπτει την ευθύνη στον σύντροφό της.

Λεπτομέρειες για το πώς έγινε η επιδρομή στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες αποκαλύπτει η βέλγικη εφημερίδα «Le Soir».

Υπό άκρα μυστικότητα και με επικεφαλής έναν 66χρονο εισαγγελέα, ο οποίος έχει ειδικότητα τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς πραγματοποιήθηκε η έρευνα που σχεδιάστηκε από τον περασμένο Ιούλιο και εκτυλίχθηκε την 9η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις - ανάμεσά τους και η Εύα Καΐλή για το με σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate».

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον «μεγεθυντικό φακό» του εισαγγελέα Μάικλ Κλέις, ο οποίος ήταν δικηγόρος για 20 χρόνια πριν να γίνει εισαγγελικός λειτουργός, δεν σταματά ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να εμφανίζεται άτεγκτος και «σκληρό καρύδι» που δεν λυγίζει σε πιέσεις.

H μάχη κατά της διαφθοράς είναι η ειδικότητά του, λένε όσοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες τον εισαγγελέα ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο να συγγράφει αστυνομικά βιβλία.

Το σπίτι της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε τεθεί εδώ και καιρό υπό διαρκή παρακολούθηση από τις βελγικές αρχές, και όταν πήραν το πράσινο φως για να προχωρήσουν στη σύλληψη του Ιταλού στήθηκε η ειδική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Le Soir», άνδρες των ειδικών μονάδων της βελγικής αστυνομίας περίμεναν υπομονετικά αλλά και διακριτικά κρυμμένοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εξέλθει του σπιτιού στην οδό Wiertz, στην καρδιά της συνοικίας των ομογενών των Βρυξελλών, καθώς η κοινοβουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή δεν επέτρεπε στην αστυνομία να εισέλθει στον χώρο.

Μόλις ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Μάλιστα, φαίνεται πως η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν. 

Η σύλληψή του ήταν η αρχή από μια σειρά συνολικά 16 ερευνών σε διάφορες περιοχές των Βρυξελλών, ενώ οι έρευνες για την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της πραγματοποιούνται και στην Αθήνα, καθώς δεσμευμένα είναι πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των στενών της συγγενών, των γονιών της, της αδελφής της και του συντρόφου της, μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Soir, η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.

Αρνείται τις κατηγορίες η Εύα Καϊλή - Επιρρίπτει την ευθύνη στο σύντροφό της

Στο σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι επέρριψε της ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξή της στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή.

Η ευρωβουλευτής δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις. Οι δικαστικές Αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ακόμη και με βραχιολάκι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...