Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Εύα Καϊλή: Ξεκίνησε η διαδικασία που κρίνει αν θα προφυλακιστεί

Παρασκήνιο

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η Ελληνίδα, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορείται μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ένα ακόμα πρόσωπο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου είναι αυτό που θα αποφασίσει σε μια διαδικασία η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Το αν η Εύα Καϊλή δίνει το «παρών» είναι άγνωστο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της και μπορεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της.

Νωρίτερα, ο Έλληνας συνήγορος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε αναφέρει πως υπήρχε πρόθεση να ζητηθεί αναβολή ως την επόμενη Τρίτη. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε φυσική παρουσία της κ. Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο, η οποία όμως τέθηκε εν αμφιβόλω από την απεργία αστυνομικών υπαλλήλων στο Βέλγιο.

Όσο για το τι θα κρίνει την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, τα κριτήρια είναι δεδομένα. Για να συνεχιστεί η παραμονή της, όπως και των υπόλοιπων συλληφθέντων στη φυλακή, θα πρέπει να κριθούν ύποπτοι φυγής, ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και αν η ελευθερία τους τους δώσει τη δυνατότητα να σβήσουν ενδεχόμενα στοιχεία για να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...