Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι καταθέσεις της - Αύριο η απολογία της ενώπιον των βελγικών Αρχών (Videos)

Παρασκήνιο

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνει και το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή, μετά τη δέσμευση της περιουσίας της ευρωβουλευτή, έπειτα από τις αποκαλύψεις για εμπλοκή της στο Qatargate.

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη αύξηση των καταθέσεών της.

Ειδικότερα:

  • 2014, 46.094 €
  • 2019, 405.607 €
  • 2020, 463.197 €

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έχει στην κατοχή της 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα, καταθέσεις ύψους 463 χιλιάδες ευρώ και επενδύσεις ύψους 2.4 χιλιάδων ευρώ. Ακόμη, δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση.

Την ίδια ώρα, μυστήριο επικρατεί και με ορισμένες αγοραπωλησίες ακινήτων. 

Μια μονοκατοικία στην Άνοιξη Αττικής 250 τ.μ. που κατασκευάστηκε το 1986, με αντικειμενική αξία 214.407 ευρώ και αξία πώλησης 340.000 € και ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου 213 τ.μ. στο Ψυχικό, που κατασκευάστηκε το 2007, με αντικειμενική αξία 670.000 ευρώ και αξία πώλησης 270.000 €.

Αύριο η απολογία της ενώπιον των βελγικών Αρχών

Αύριο, Τετάρτη, θα απολογηθεί η Εύα Καϊλή απέναντι στις βελγικές Αρχές, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα προφυλακιστεί. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί ενώπιων των Αρχών και θα κριθεί αν θα κρατηθεί προσωρινά.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες από τις επαφές της Ελληνίδας πολιτικού στο Κατάρ, πρόκειται για την επίσκεψη της στο Κατάρ από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου, την περίοδο που ήταν υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Εύα Καϊλή ποζάρει χαμογελαστή με αξιωματούχους του Κατάρ σε τετ α τετ επαφές όπως και σε επαφές με άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του ευρωκοινοβουλίου σαν και αυτή που η Εύα Καϊλή κοιτάει στο ταβάνι δείχνοντας μάλλον κουρασμένη από τις συζητήσεις. Πάντως, η ευρωβουλευτής υπεραμύνεται της αθωότητα της.

Ένα από τα πιο δυνατά στηρίγματα στη ζωή της Εύας Καϊλή μαζί τον πατέρα της, Αλέξανδρο και τη μητέρα της, Μαρία, είναι η αδελφή της Μανταλένα. Οι δυο γυναίκες είναι αρκετά δεμένες, με τη Μανταλένα Καϊλή να στέκεται στο πλευρό της αδελφής της σε κάθε της βήμα. Ακόμα και τώρα που εις βάρος της Εύας Καϊλή εκκρεμούν βαρύτατες κατηγορίες.

Σε φυλακές – μπουτίκ μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή

Την ίδια ώρα έγινε η μεταφορά της Εύας Καϊλή στις λεγόμενες φυλακές μπουτίκ του Βελγίου από όπου αύριο θα οδηγηθεί στους δικαστές.

Οι φυλακές Χάρεν είναι υπερσύγχρονες και για αυτό χαρακτηρίζονται ως μπουτίκ . Σε μικρή απόσταση είναι το ευρωκοινοβούλιο που οι αστυνομικές έφοδοι συνεχίζονται.

Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου δήλωσε ότι σκοπός της έρευνας στις εγκαταστάσεις στις Βρυξέλλες ήταν η κατάσχεση δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών από 10 υπαλλήλους του κοινοβουλίου. Η πιο πρόσφατη έρευνα είναι η 20η που διενεργείται.

Δύο χρόνια αθόρυβης έρευνας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ένα δίχτυ παρακολουθήσεων είχε απλωθεί πάνω από την βελγική πρωτεύουσα.

«Καθαρά χέρια» ονομάζεται η επιχείρηση των βελγικών αρχών που επικεντρώνεται στην υπόθεση διαφθοράς, με «πρωταγωνιστές» αξιωματούχους του Κατάρ. Η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Οι ίδιες πηγές λένε πως η έρευνα είχε κρατήσει κοντά 2 χρόνια πριν οι βελγικές αρχές αποφασίσουν να προχωρήσουν σε συλλήψεις ενώ άλλες πληροφορίες λένε πως η έρευνα ξεκίνησε μόλις το καλοκαίρι.

Ποιοι είναι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

  • Εύα Καϊλή – Ευρωβουλευτής
  • Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Σύντροφος Καϊλή – πρώην συνεργάτης Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.
  • Πιερ Αντόνιο Παντσέρι – Πρώην Ευρωβουλευτής – ιδρυτής ΜΚΟ
  • Σύζυγος και κόρη του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι
  • Λούκα Βιντσεντίνι – Γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων
  • Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα – Διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».
  • Συνεργάτες των ευρωβουλευτών Μαρί Αλένα και Μαρκ Ταραμπέλα

Τώρα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στους Βέλγους δικαστές που κρατούν ερμητικά κλειστά τα στόματα τους και δεν αφήνουν το παραμικρό να διαρρεύσει. Η Εισαγγελία λέει πως οι έρευνες συνεχίζονται σε υπόθεση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, με επικεφαλής έναν ανακριτή που συνεχίζεται εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Ο δικαστής είναι πολύ γνωστός στη βελγική πρωτεύουσα. Εξειδικευμένος στην καταπολέμηση της διαφθοράς είναι επίσης συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Υπήρξε δικαστής σε μερικές από τις πιο διάσημες υποθέσεις στο Βέλγιο. Ένα σκληρό καρύδι.

Στο βιογραφικό του έχει πολύκροτες υποθέσεις με τραπεζικά σκάνδαλα με τον ίδιο να μην κάνει βήμα πίσω απέναντι σε τραπεζικούς κολοσσούς. To 2018 ερεύνησε την υπόθεση «Footballgate».
 

Qatargate: Σφραγίστηκε νέο γραφείο στο Ευρωκοινοβούλιο

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα σφραγίστηκε και νέο γραφείο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλους της Επιτροπής Διεθνών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Το γραφείο της γυναίκας που σφραγίστηκε, η οποία διετέλεσε πρώην επικεφαλής σύμβουλος της ομάδας των Πρασίνων, ερευνάται από τις βελγικές Αρχές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...