Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματά της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate

Παρασκήνιο

Η Εύα Καϊλή θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό έπειτα από την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αύριο, Παρασκευή, θα βγει από τις φυλακές της βέλγικης πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που γυρίσει σπίτι και βάλει το βραχιολάκι, θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν θα πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος, να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Επίσης, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή διαδίκτυο εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών Αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επίσης, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Kατ’οίκον περιορισμός σημαίνει ότι συνέχιση της κράτησης αντί για το κελί στο σπίτι.

Η έρευνα συνεχίζεται από τι αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Φόρτωση άρθρων...