Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκισή της – Οι περιορισμοί και το βραχιολάκι

Παρασκήνιο

Μετά την αποφυλάκιση της το πρωί από τις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο σπίτι της στη βελγική πρωτεύουσα. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ετοιμάζει τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει έπειτα από την αποφυλάκισή της. 

«Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της» ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν, τέσσερις και πλέον μήνες μετά την σύλληψή της από τη βελγική αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου βγήκε από τις φυλακές των Βρυξελλών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Εύα Καϊλή: «Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλες.

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη»

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Οι περιορισμοί της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», το οποίο θα πρέπει να φορά διαρκώς. Θα μείνει στο ίδιο σπίτι, όπου διέμενε και πριν από την προφυλάκισή της. Όμως πλέον θα μένει εκεί μόνο με την κόρη της, χωρίς τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που επίσης έχει αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι».

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση έχουν αφεθεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα μπορεί να βγαίνει από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Κάθε μήνα θα γίνεται επανεξέταση των όρων κράτησης.

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας με τις βελγικές Αρχές και να είναι πάντοτε διαθέσιμη σε αυτόν, ο οποίος θα παρακολουθείται. Επίσης της έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.

Τα επόμενα βήματα 

Πλέον η Εύα Καϊλή θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά της. Όπως τονίζουν οι δικηγόροι της, από εδώ και στο εξής θα συνεχίσουν την προσπάθεια και τον αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα προσθέσουν στην δικογραφία για να αποδείξουν στο τέλος την αθωότητα της Εύας Καϊλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...