Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή - «Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»

Παρασκήνιο

Την έξοδο των φυλακών του Βελγίου πέρασε η Εύα Καϊλή μετά από τέσσερις μήνες παραμονής της για την πολύκροτη υπόθεση του Qatargate.

Ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικηγόροι της στους αρμόδιους υπαλλήλους των φυλακών Χάρεν είναι το Πάσχα, αναφέροντας ότι είναι μεγάλη γιορτή και επιθυμία της Εύας Καϊλή είναι να γιορτάσει στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της.

Η «Ανάσταση» για την ίδια ήρθε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή καθώς από την πρώτη στιγμή ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους.

Το βραχιολάκι θα ενεργοποιηθεί την ώρα που η Εύα Καϊλή επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και, τέλος, πρέπει να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν, σύμφωνα με το Mega.

Η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επιπλέον, έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Επίσης, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Μια χαλαρή έξοδο για ποτό μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, όπο...

Φόρτωση άρθρων...