Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές: Η επικίνδυνη εκδοχή ενός μελλοντικού... Κασσελακισμού

Ο Κασσελάκης είναι τόσο... κουτοφαντασμένος που πιστεύει ότι στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές, από τις οποίες ο ίδιος θα βγει νικητής και μάλιστα με αυτοδυναμία!

Η στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι παράξενη και εκτός τόπου και χρόνου, αλλά έχει εξήγηση. Ο... τουρίστας είδε πόσο εύκολο είναι να κερδίζεις ένα κόμμα. Ήρθε με τον αέρα του νεόπλουτου που τα... ξεσκίζει όλα και σε αυτές τις περιπτώσεις κυρίαρχο στοιχείο είναι η αλαζονεία!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Δείχνει να έχει χρήμα, διαθέτει πολυτελή σπίτια, δηλώνει Αριστερός, είναι καπιταλιστής και όταν ήταν μικρός έξω από την πόρτα του παιδικού δωματίου είχε κολλημένο αυτοκόλλητο που έγραφε "Χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού"! Μιλάμε για τέτοιο ψώνιο! Δεν είναι κακό που θέτει στόχους, ούτε ότι έχει διαγράψει μια θετική πορεία στη ζωή του με σπουδές και λεφτά.

Βέβαια, όλα αυτά δεν ταιριάζουν στο αφήγημα ενός Συριζαίου, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοια πράγματα. Ο Κασσελάκης είναι... πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως! Δεν μπορείς να τον βρεις πουθενά! Η ασχετοσύνη του με βασικά πράγματα είναι χαρακτηριστική, αλλά προσπαθεί να την καλύψει μέσα από διάφορες "αμερικανιές". Ακόμη περιφέρεται ως τουρίστας, απολαμβάνει τα ταξίδια και "πουλάει" παραμύθια στους αφελείς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Αριστερός, ενώ με τη συμπεριφορά του έχει κάνει πολύ κόσμο να ντρέπεται να δηλώσει ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόσφατη επίσκεψη του στην Παλαιστίνη ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει το αριστερό ακροατήριο και να τους καταστήσει πιο ενεργούς στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Γιατί όταν δηλώνεις υπέρ του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μάλλον οι... σύντροφοι σου σε έχουν για... φτύσιμο! Ή για... ξέσκισμα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μηχανισμό, γιατί ο Κασσελάκης δεν μπορεί να στήσει ένα τέτοιο μηχανισμό τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Προσπαθεί να προβληθεί ο ίδιος με τον εγωισμό και την αλαζονεία που τον διακρίνει, μπας και τον εμπιστευτούν. Προσπαθεί με τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνει αισθητή την παρουσία του ολόκληρο το 24ωρο. Αφού δεν έχει από κάτω βάση για να τρέξει, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Και βέβαια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερος και με κάποια αξιοσημείωτη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έχει κάθε δικαίωμα να καυχιέται ότι ήταν δικό του κατόρθωμα.

Ο Κασσελάκης προσπαθεί να προσεταιριστεί ένα κοινό το οποίο είναι απολιτίκ και δεν αναζητεί πολιτικούς που να τηρούν τα προσχήματα. Θέλει κάτι μη πολιτικό, αντισυμβατικό και με ιδιαιτερότητες. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι το κόμμα είναι πρώτο στις ηλικίες 15-17 ετών, όπου το... μυαλό είναι ακόμη πάνω από τη... σκούφια!

Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να περιμένει χρόνια, μέχρι αυτό το απολιτίκ κοινό να αυξηθεί και να καταγραφεί η επιλογή του στην κάλπη. Με την αδιαφορία, την αθωότητα, αλλά και την... ανοησία που διακρίνει τέτοιες ηλικίες, ο Κασσελάκης θεωρεί ότι το μέλλον του ανήκει. Πιστεύει ότι μπορεί να στηριχθεί στις ψήφους πολιτών που σήμερα μπορεί να είναι σε μικρή ηλικία, αλλά αργότερα θα αποτελέσουν σημαντική "μαγιά" για να διευρυνθεί το απολιτίκ κοινό. Το κοινό αυτό δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για τίποτα, οπότε όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον. Τέτοια κοινά δεν δίνουν βάση σε αξίες, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ή οικονομικής σταθερότητας και αξιοπιστίας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας για το πόσο επικίνδυνοι μπορούν να καταστούν για τη χώρα τέτοιοι τύποι που ο χαρακτήρας τους παρουσιάζει πολλές και περίεργες... ιδιαιτερότητες.

Ήδη, το νέο brand του Κασσελακισμού έχει δώσει δείγματα γραφής για το τι πρεσβεύει. Είναι ακόμη χειρότερο από τον Τσιπρισμό! Γιατί όταν κάποιος δεν έχει... μπέσα, τότε πρέπει να περιμένεις τα χειρότερα, εφόσον τον εκλέξεις στην εξουσία...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού» που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση για τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα σχετικά με την εμφάνιση της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έκ...

Φόρτωση άρθρων...