Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ευρωεκλογές: Το (απαραίτητο) φρεσκάρισμα της μνήμης μας και γιατί η ψήφος μας είναι καθοριστική

Πολιτική

Η χώρα περνώντας... δια πυρός και σιδήρου την προηγούμενη δεκαετία κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε μια Ευρώπη που μέχρι πριν από μερικά χρόνια μας θεωρούσε ως... χολέρα!

Η ιστορική αναδρομή για όσα περάσαμε, θέτει σε πρώτο πλάνο τα ολέθρια σφάλματα της κεντροαριστεράς και του σοσιαλισμού από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Τα... μνημόσυνα έχουν γίνει πολλές φορές και δεν ωφελεί να λέμε τα ίδια πράγματα.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Οι δυνάμεις της ευθύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2012-2015, κατάφεραν να κρατήσουν όρθια τη χώρα και ευτυχώς που αποφύγαμε τη μεγάλη καταστροφή από τους ανεύθυνους και ελεεινούς τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015. Η χώρα θα είχε βγει από τον σφιχτό μνημονιακό "κορσέ" από το 2016, χωρίς τη ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ που προκάλεσαν στην οικονομία οι αριβίστες Τσίπρα, Καμμένο, Βαρουφάκη και λοιπούς. Τα 200 δισ. ευρώ ήταν ο πρώτος πρόχειρος  "λογαριασμός" που έγινε από τον τότε αρχιλογιστή του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, στο Φόρουμ των Δελφών (για τους... άπιστους Θωμάδες η σχετική παραπομπή και αναζήτηση στο Google, γράφει ημερομηνία 2 Μαρτίου 2018...). Για την ακρίβεια, η ζημιά αυτή αφορά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο ανεύθυνος και γελοίος Βαρουφάκης.

Με χίλια ζόρια τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε από τον σκληρό μνημονιακό πυρήνα και στις εκλογές του 2019, ο ελληνικός λαός... ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την "επιτυχία" του, στέλνοντας τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση. Από το 2019, με πανδημία κορωνοϊού, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση και έκρηξη των τιμών, αλλά και με την απειλή της Τουρκίας σε... ημερήσια διάταξη, η χώρα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, κερδίζοντας με το σπαθί της, τη μία μετά την άλλη, τις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου. Και όχι μόνο τις αναβαθμίσεις, αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση για το νέο πρόσωπο που άρχισε να δείχνει. Στις εκλογές του 2023, ο ελληνικός λαός επικρότησε αυτή την αλλαγή πορείας στέλνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο χαμηλά και τον μοιραίο αρχηγό του Τσίπρα στα... αζήτητα.

Η χώρα με τις συνεχείς αναβαθμίσεις του αξιόχρεου και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, απέδειξε στις αγορές και στους επενδυτές ότι είναι μια άλλη Ελλάδα, παρά την εκδήλωση κρίσεων που δεν είχαν προηγούμενο. Δώσαμε "εξετάσεις" και περάσαμε με πολύ καλό βαθμό. Σήμερα, όλος ο κόσμος μιλάει για τα επιτεύγματα της Ελλάδας, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι την αμφισβητούν, απλά είναι ηλίθιοι! Η Ελλάδα δεν έχει απλά πραγματοποιήσει ένα μεγάλο come back, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των εταίρων και των εχθρών της, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, την ίδια στιγμή, που τα κόμματα της αντιπολίτευσης βολοδέρνουν μεταξύ ανυποληψίας και υπέρτατης γελοιότητας.

Η κρίσιμη εκλογική μάζα που δίνει κυβερνήσεις εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφει υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με αυτό των δημοσκοπήσεων και σε κάποιες από αυτές, πολύ πάνω και από το ποσοστό των εθνικών εκλογών του περυσινού Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης κατά βάθος γίνεται αποδεκτός και από ένα μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων που δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που έπονται, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λαμβάνουν ποσοστό που αντιστοιχεί στο μισό από αυτό που καταγράφουν τα κόμματα τους στα γκάλοπ. Ο Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο και αυτό αυξάνει τον βαθμό της ευθύνης του για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας.

Το στοίχημα της ευρω-κάλπης και η ευθύνη των πολιτών να καταδικάσουν τα πάσης φύσεως πολιτικά "ναυάγια"

Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ως προς τις επιλογές μας, ιδίως αν λάβουμε υπόψιν μας ότι έχουν αλλάξει πολλά σε επίπεδο γεωπολιτικών συσχετισμών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ως πολίτες πρέπει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης στέλνοντας τις πιο σοβαρές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο, για να ξεχωρίσουμε από άλλους λαούς, οι οποίοι, αν και... προηγμένοι, λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με το μυαλό των περισσότερων Ελλήνων κατά το 2015! Η Ευρώπη, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να έχει πιο συμπαγή βάση σε επίπεδο εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ξέρουμε ότι πολλά κόμματα στην Ευρώπη κάνουν τα παιχνίδια του Πούτιν, μάλλον όχι με το... αζημίωτο. Κάποια άλλα κάνουν τον δικό τους... χαβαλέ, μπας και μπορέσουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, μέσα από την επίδειξη αμετροέπειας και γελοιότητας.

Στην Ελλάδα, η μοναδική δύναμη που παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή ιδέα, χωρίς... αστερίσκους, κόμματα, παρενθέσεις, αγκύλες και... περισπωμένες, είναι η Νέα Δημοκρατία. Το ελληνικό success story θα έχει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη, εφόσον οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη είναι υπέρ της λογικής και κατά του ακροδεξιού και ακροαριστερού παραλογισμού. Η ψήφος είναι μια άκρως υπεύθυνη κίνηση, η οποία θέλει καθαρό μυαλό, πέρα από... ψεκασμούς και βερμπαλισμούς. Η Ελλάδα είναι ωφελημένη από την Ευρώπη και μόνο μέσα σ΄ αυτήν και μέσω αυτής, θα μπορεί να προωθήσει τα συμφέροντα της. Άλλωστε, η φωνή μας έχει γίνει πιο ισχυρή και ο βαθμός παρέμβασης του Έλληνα πρωθυπουργού, ίσως κινείται στο ιστορικό υψηλό, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου συγκεντρώνει μπόλικη... παλαβομάρα, η οποία, μετά το στραπάτσο του 2015, έχει μαζευτεί σε κάποιο βαθμό. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι οι παλαβοί δεν θα αυξηθούν και πάλι. Και όταν λέμε παλαβούς, μιλάμε για όλους αυτούς που έχουν στο μυαλό τους τους Πούτιν, τα ανοικτά σύνορα του "μπάτε σκύλοι αλέστε", τη διάλυση του κράτους και την μπαχαλοποίηση της καθημερινότητας. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα χρέη τους θα... σβηστούν με "λογικές" χρεοκοπημένων Κασσελακολάκηδων, οπισθοδρομικών Κουτσουμπαίων, επιτήδειων Βελοπουλαίων, αλλαλάζοντων Ζωών, μεσαιωνικών Νατσιών, αναίσθητων Χαρίτσοηλιοπουλαίων, φαιδρών Βαρουφάκηδων και... αναλόγου μεγέθους φαιδρών θεατρίνων!

Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει στην πορεία του success story που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Όσοι αισθάνονται ότι η χώρα μας ανήκει στη... Ρωσία ή τη... Βενεζουέλα ή την... Αφρική, θα τους προτείναμε να την εγκαταλείψουν και να πάνε να ζήσουν εκεί τον.... παράδεισο τους, αφήνοντας σε εμάς την επιβίωση μέσα στην... κόλαση της Ευρώπης! Αν ήταν κόλαση η Ευρώπη τότε δεν θα είχε γεμίσει με απελπισμένους από ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη και οι εγχώριοι... σαλιάρηδες και γκρινιάρηδες, όταν θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους μεταναστεύουν σε χώρες της Ευρώπης και όχι στο Πακιστάν, το Ιράκ ή το Μπαγκλαντές!

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και ακόμη πιο τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα, την οποία θαυμάζουν όλοι γιατί έχει πρόσωπο προς τα έξω. Ένα καθαρό πρόσωπο που δεν οφείλεται στους... Κασσελακοταϊλεράδες, τους Βελόπουλους, τους Κουτσούμπες, τους Βαρουφάκηδες, τους ακροδεξιούς φασίστες και τους σταλινικούς αναρχοσκομμουνιστές. Πρέπει να έχουμε το φιλότιμο να σκεφτούμε το σήμερα και το αύριο, μέσα σε ένα περιβάλλον με μεγάλες δυσκολίες. Θα έπρεπε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση όλων αυτών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους και ρισκάρουν τη ζωή τους για να έρθουν στην Ευρώπη. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε... μαγκιές και να... καταριόμαστε το σπίτι μας. Γιατί αν είμαστε τέτοιοι, τότε είμαστε ελεεινοί, αχάριστοι και τσάμπα μάγκες!

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα και δεν έχουμε ανάγκη από πωλητές επιστολών του Ιησού, ούτε από Αριστερούς με πολυτελείς βίλες, ούτε από θεομπαίχτες, ούτε από νοσταλγούς του κομμουνισμού, ο οποίος κατέρρευσε με πάταγο. Δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς, γιατί τους έχουμε πληρώσει πανάκριβα. Πρέπει να λειτουργούμε προς όφελος της χώρας μας και ταυτόχρονα να διεκδικούμε το καλύτερο μέσα σε ένα υγιές ευρωπαϊκό περιβάλλον, όπου η συνεννόηση και η κοινή δράση αποτελούν βασικά ζητούμενα. Το κατά πόσο θα βγούμε περισσότερο κερδισμένοι την περίοδο 2024-2029 από τη νέα Ευρωβουλή, θα εξαρτηθεί από αυτούς που θα στείλουμε.

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ (με κάποιες... ενστάσεις) και Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι μοναδικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ισχυροποίηση της φωνής της Ελλάδας μέσα σε μια μεγάλη και... λογική Ευρώπη. Η μεγάλη πρόκληση για τους ψηφοφόρους είναι η μεγιστοποίηση του οφέλους για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψιν την καλή φήμη των τελευταίων ετών. Καλούμαστε να κεφαλαιοποιήσουμε την "προίκα" των τελευταίων ετών υπό την καθοδήγηση της σημερινής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας περιορίσουμε με την ψήφο μας σε ρόλους κομπάρσου τους Κασσελάκηδες, τους Κουτσούμπες, τους Βελόπουλους, τις... Ζωές, τους Νατσιούς, τους Χαρίτσηδες, τους Βαρουφάκηδες και τα υπόλοιπα "ναυάγια" που εξακολουθούν να... βιάζουν την κοινή λογική και να υπονομεύουν την πορεία μιας χώρας που θέλει να προοδεύσει, αλλά τα πάσης φύσεως καρκινώματα εμποδίζουν τη βελτίωση των προοπτικών των πολιτών της...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κα...

Πιερρακάκης για Βάσεις: Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας διαδρομής είναι για εμάς προτεραιότητα

«Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας διαδρομής είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έπειτα από την ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο του Μακρόν (Photos)

Δείπνο προς τιμήν προσωπικοτήτων και ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη παραθέτουν απόψε ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι. Στο δείπνο παρακά...

Φόρτωση άρθρων...