Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Yπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.

Την υπόθεση είχε κινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον Δεκέμβριο του 2022, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της Εύας Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο «Qatargate».

«Qatargate»: Αν μιλά στα ΜΜΕ η Εύα Καϊλή απειλείται με επιστροφή στη φυλακή

Ο Γκονζάλο Μπόγιε, ένας εκ των δικηγόρων της Καϊλή, ενημέρωσε σύμφωνα με το Politico με e-mail του το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «απειλείται να σταλεί πίσω στη φυλακή, αν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ».

Δικαστική εντολή προς την Καϊλή

Στο e-mail του ο Μπόγιε επισύναψε  δικαστική εντολή από την επικεφαλής της έρευνας της υπόθεσης Qatargate δικαστή Ορελί Ντεζέφ, την οποία έστειλε στις 22 Δεκεμβρίου μετά την εμφάνιση της Καϊλή σε διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και στο βελγικό RTL, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Στην επιστολή της η δικαστής σημειώνει ότι η Εύα Καϊλή είναι μία από τους βασικούς υπόπτους στο σκάνδαλο Qatargate και αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει όρος απαγόρευσης επαφής με τον Τύπο για οποιοδήποτε λόγο. Αυτό σχετίζεται με την τρέχουσα έρευνα, η οποία είναι… σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστεί σε ένα γαλήνιο κλίμα».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...