Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Οργή για τους Ευρωπαίους «Πόντιους Πιλάτους», γιατί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν πλέον τον Τσίπρα και τι θα γίνει με τα δύο περιφερειακά κανάλια

Παρασκήνιο

Μεγάλη είναι η δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την τακτική του Ποντίου Πιλάτου που συνεχίζει να ακολουθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, προεξάρχουσας της Γερμανίας απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις.
Προφανώς και τα συμφέροντα – οικονομικά και εξοπλιστικά – που διακυβεύονται είναι μεγάλα, η Ελληνική Κυβέρνηση όμως και προσωπικά ο πρωθυπουργός θα κάνουν τα πάντα για να αναδείξουν την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας.
Που εάν συνεχισθεί θα είναι πλέον πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας…      

@ Νευρική κρίση προκαλεί στην Τουρκία και η στρατηγικής σημασίας επένδυση του αμερικανικού μεγαθηρίου της Lockheed Martin στην Ελλάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin που συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμεύτηκε για συμμετοχή στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
Στην ουσία η Lockheed Martin πρόκειται να εξαγοράσει την ΕΑΒ και να την μετατρέψει σε μια μεγάλη εξαγωγική βιομηχανία.
Η Ελλάδα θα γίνει κόμβος αμυντικής βιομηχανίας που θα προσφέρει υπηρεσίες σε πολλές Αραβικές αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Lockheed Martin έχει αποφασίσει να συνεργαστεί και με τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα παραγωγής οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ένα μέρος από τις δραστηριότητες θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολης για τις ανάγκες των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

@ Ακόμη μια φορά ο Τσίπρας, μέσω της επιλογής Σβίγγου, απέδειξε πόσο άφιλος τακτικιστής είναι, αλλά και πόσο… ταλαντούχος στην κομματική ανθρωποφαγία. 
Αφού στην προσπάθεια του να προβοκάρει τους «53+» επέβαλε την εκπρόσωπο της «Ομπρέλας» Σβίγγου ως Γραμματέα, αδειάζοντας όμως παράλληλα τους Παππάδες και τους Σπίρτζηδες της (μέχρι χθες) «Προεδρικής» πολιτοφυλακής.
Μπορεί την Κυριακή να κέρδισε πρόσκαιρα, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζει να αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αρχηγό κόμματος της Ελληνικής Βουλής που ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ πλέον ανοιχτά και από τους «δικούς» του ανθρώπους…  

@ Για την Χαριλάου Τρικούπη, αποτελεί την μητέρα των μαχών η κάλυψη της «μαύρης» δημοσκοπικής τρύπας της Αττικής.
Αφού εάν το ΠΑΣΟΚ, κατέγραφε αντίστοιχα με την υπόλοιπη Ελλάδα ποσοστά στην Αττική, η διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους. 
Γι αυτό και έχει αποφασισθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να περιοδεύσει στο σύνολο των «λαϊκών» συνοικιών της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα υπάρχουν και σκέψεις για σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών που θα  αφορούν τις εν λόγω περιοχές.            

@ Οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν το δίδυμο των δύο εφοπλιστών (και επίδοξων καναλαρχών) Μπάκο και Καϋμενάκη να μην τα βρίσκουν (εκτός από την πλευρά Σαββίδη) και με τους δύο ιδιοκτήτες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών – με τους οποίους θεωρητικά είχαν συμφωνήσει όπως διέρρεαν. Για να δούμε τελικά, που και πως, θα καθήσει η «μπίλια»…     

@ Τα μηνύματα Κόστα-Σάντσεθ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναπτερώσει το ηθικό πολλών στην Κουμουνδούρου, που ήθελαν να πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να είναι ένας υπολογίσιμος παίκτης στο εξωτερικό. Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι ότι πρώην πρωθυπουργός διατηρεί ένα μέρος μόνο των επαφών του –κι αυτές μέσω της συμμετοχής του με την ιδιότητα του παρατηρητή στις συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Με την ανοχή του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλαδή. Η στήλη, λοιπόν, έμαθε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέμενε το τελευταίο διάστημα ότι θα ελάμβανε κάποιες προσκλήσεις για να μιλήσει σε fora στο εξωτερικό. Ακόμη και πρόσκληση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ανέμεναν στην Κουμουνδούρου. Εις μάτην, όμως, όπως αποδείχθηκε, αφού το παραμύθι περί «διεθνούς παίκτη» Τσίπρα είχε στηθεί πάνω στην πρωθυπουργική του ιδιότητα και όχι στις ικανότητές του. Αν έκαναν οι... αδημονούντες για προσκλήσεις συνεργάτες του τον κόπο να συγκρίνουν το διεκπεραιωτικό μήνυμα του πορτογάλου Αντόνιο Κόστα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με το... αποθεωτικό αντίστοιχο μήνυμα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα είχαν καταλάβει πολλά...

@ Μαθαίνουμε ότι και ο Κυριάκος Βελόπουλος βλέπει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο και έχει βγει στη γύρα για να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια του. 
Για κάποιοι λόγο εστιάζει περισσότερο σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ευχαριστημένος με τους διαθέσιμους υποψήφιους, παρότι η Ελληνική Λύση κινείται πάνω από το 3% στις περισσότερες δημοσκοπήσεις. 
Ίσως αν ανέβαζε μια αγγελία τα πράγματα να πήγαιναν καλύτερα…

@ Ακούγονται πολύ εντυπωσιακά τα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος για τον τετραπλασιασμό των ταξιδιωτικών εισπράξεων και τον τριπλασιασμό του αφίξεων κατά το α΄ τρίμηνο, ωστόσο, ας κρατάμε μικρό καλάθι για τη φετινή κίνηση, γιατί αυτοί που θα μας επισκεφθούν, ως επί τω πλείστον, θα είναι εξαιρετικά... τσιγκούνηδες, λόγω της ακρίβειας. Από τα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, προκύπτει ότι η αύξηση της μέσης δαπάνης των τουριστών διαμορφώνεται φέτος στο 10,3%, ενώ το 2019, η αύξηση είχε διαμορφωθεί στο 27,7%. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και τα οφέλη για την οικονομία θα είναι σημαντικά. Πάντως, μπορεί να πάει καλύτερα η σαιζόν, εφόσον υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας μέσα στο προσεχές διάστημα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει καλή ψυχολογία, ώστε να ξοδευτεί χρήμα. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για... κοσμοπλημμύρα από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ, τότε, στο τέλος το ταμείο θα γεμίσει. 

@  Συνολικά 400 εκατ. ευρώ άντλησε από τις αγορές σήμερα το ελληνικό δημόσιο μέσω δημοπρασίας δύο τίτλων, για τους οποίους εκδηλώθηκε ισχυρή προσφορά.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο ΟΔΔΗΧ, η μία δημοπρασία αφορούσε επανέκδοση τίτλου λήξεως Ιανουαρίου 2037 απόδοσης 4% από τον οποίο αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ με τις προσφορές να φτάνουν τα 920 εκατ.
Ο δεύτερος τίτλος που επανεκδόθηκε ήταν λήξεως Ιανουαρίου 2042 με απόδοση 4,2%, από τον οποίο αντλήθηκαν 150 εκατ. ευρώ ενώ το ύψος των προσφορών έφτασε 675 εκατ.

@ Πολύ θετικά σχόλια απέσπασε η Alpha Bank από διεθνείς και ελληνικούς οίκους για την ισχυρή εικόνα που παρουσίασε με τα αποτελέσματα πρώτου του πρώτου τριμήνου της χρονιάς και για τις προοπτικές που διανοίγονται για το υπόλοιπο του έτους. Με μεθοδικά βήματα η Alpha Bank ολοκληρώνει όχι μόνον την πλήρη εξυγίανση της τράπεζας, αλλά ταυτόχρονα και την επιστροφή στην κερδοφορία.
Μεταξύ αυτών και οι Goldman Sachs και JP Morgan, αλλά επίσης κι άλλοι επενδυτικοί οίκοι τόσο από το εξωτερικό, όσο και από τη χώρα μας.
Συνολικά 10 οίκοι χαιρετίζουν τη δυναμική πορεία προόδου της. Οι αναλυτές κάνουν ειδική μνεία στο ύψος των νέων εκταμιεύσεων και την καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας, η οποία παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς. Ακόμη, σχολιάζουν θετικά τα αυξημένα έσοδα από προμήθειες, ενώ τονίζουν ότι οι καλές αυτές επιδόσεις θα οδηγήσουν σε διανομή μερισμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...