Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Φίλης: «Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ»

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ο Νίκος Φίλης μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη. «Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αφορμή αποτέλεσε αφενός η κακή επίδοση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις πρόσφατες Aυτοδιοικητικές Eκλογές και κυρίως τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις Δημοτικές Εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%», ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

«Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» πρόσθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την εκτίμησή του «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Αναφορικά με την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο Νίκος Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα.

Για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι και ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα ίδια πράγμα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ πριν από μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...