Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Φρένο στην εκλογολογία από Μαξίμου και το άγχος του Τσίπρα για δεύτερη ευκαιρία

Ένα τέλος στα εκλογικά σενάρια επιχειρεί να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία των υπουργών και στην απρόσκοπτη υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στείλει το μήνυμα και στους πολίτες και στο εσωτερικό του κόμματος του ότι οι κάλπες θα αργήσουν να στηθούν και πως στην παρούσα φάση το βάρος δίνεται στην αντιμετώπιση των αναταράξεων στην καθημερινότητα του πολίτη, με το κλίμα να βαραίνει όσο οι τιμές βασικών προϊόντων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και πλήττουν το εισόδημα της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ακρίβεια που απασχολεί περισσότερο από όλα τα θέματα την κοινή γνώμη, τείνει να εξελιχθεί σε ασύμμετρη απειλή τόσο για χιλιάδες νοικοκυριά, όσο και για την ίδια την Κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στο να μπορέσει να αντιμετωπίσει συνολικά τη μεγάλη αυτή πρόκληση. Γίνεται αντιληπτό πως το πρωθυπουργικό γραφείο εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια με στόχο την ανακούφιση των μη προνομιούχων, αλλά οι πρωτοβουλίες ανακουφίζουν μεν, δεν λύνουν δε την εξίσωση, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο μέτρο του δυνατού.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ των χαμηλών μισθών και των υψηλών τιμών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπές, με αποτέλεσμα το κλίμα να επιδεινώνεται και η αβεβαιότητα να κορυφώνεται όπως καταγράφεται στις τελευταίες μετρήσεις.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται σε βέρτιγκο, όπως καταγράφηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή όπου η ηγετική ομάδα μπέρδεψε τις "γραμμές" για την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, ενώ αδυνατεί να εισπράξει οφέλη από τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την Νέα Δημοκρατία.

Βλέποντας το σημερινό αδιέξοδο για την παράταξη του, ο κ. Τσίπρας παίζει το τελευταίο του χαρτί, μήπως και πετύχει κάτι καλύτερο, δηλαδή ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσει με βάση τις αρχές της Αριστεράς χωρίς το βραχνά των μνημονίων. Ωστόσο, όσο οι μετακινήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ αυξάνονται, τόσο μειώνονται οι ελπίδες για την ανάκαμψη με ότι αυτό σημαίνει για την προοπτική του κόμματος, αλλά και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του αρχηγού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Φόρτωση άρθρων...