Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Φυγή προς τα εμπρός κάνει ο Μητσοτάκης με κορυφαίες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Παρασκήνιο

Καμία απόκλιση από τον κεντρικό σχεδιασμό που βάζει σε πρώτο πλάνο τα θαρραλέα ανοίγματα στο εξωτερικό και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και την εκτόξευση της ανάπτυξης το 2022.

Μετά τους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Microsoft, της Volkswagen, της Pfizer και άλλων, ήρθε πλέον η σειρά της JP Morgan να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην ελληνική αγορά, εξέλιξη η οποία ερμηνεύεται από κυβερνητικούς παράγοντες ως ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα που καθίσταται ένας δυναμικός και ελκυστικός προορισμός για την ανάπτυξη νέων projects στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μπορεί η τρέχουσα επικαιρότητα να άσκησε ισχυρές πιέσεις στην Κυβέρνηση λόγω της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας, εντούτοις στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν μεγάλο βάρος στο ολιστικό σχέδιο τους για την επόμενη μέρα και την ασφαλή μετάβαση σε μία νέα εποχή, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αύξηση των νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Εξάλλου αποτελεί προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η υλοποίηση πολιτικών για τη νεολαία, αλλά και άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία στον επαγγελματικό τους βίο.

Το brain drain αντιμετωπίζεται μεν εδώ και για χρόνια ως αντικείμενο προβληματισμού από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεται δε αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της δημιουργίας κινήτρων και αύξησης των υφιστάμενων μισθών για να μπορέσει το κυβερνητικό πλάνο να έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Η τρέχουσα χρονιά συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για την Κυβέρνηση, καθώς εκτός των άλλων η σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης δύναται να ανοίξει το δρόμο για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες". ...

Φόρτωση άρθρων...