Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γεωργαντάς: «Δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας τροφίμων στη χώρα»

«Ζητήματα επάρκειας στη χώρα μας δεν τίθενται αυτή τη στιγμή ή στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακόμα, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ανέφερε πως γίνονται έκτακτοι προγραμματισμοί για τα σιτηρά λόγω της κλιματικής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για την πρωτογενή παραγωγή, είπε ότι προχωρά η καλλιέργεια μαλακού σιταριού καθώς η εξάρτηση της χώρας είναι στο 85%. 

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα άρτου από το 13% στο 6% -όπως ζητούν οι αρτοποιοί ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές- απάντησε πως είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση.

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και θα αξιοποιήσει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός του Ιουνίου.

Για το πετρέλαιο, ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), στο τέλος Οκτωβρίου. 

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είπε ότι αντιμετωπίζονται και γίνονται συνεχείς έλεγχοι. 

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε πως υπάρχει ένα σχέδιο για κοινή αγροτική πολιτική την περίοδο 2023-2027.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...