Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: «Στο τέλος του έτους η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο»

Παρασκήνιο

«Όσο η οικονομία μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους από αυτούς που είχαν υπολογιστεί, τόσο θα δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον AΝΤ1, έφερε ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις για το ρεύμα λέγοντας ότι είναι οι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το αν η χώρα μας θα λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας από το φθινόπωρο, απάντησε πως είναι δεδομένο πως αν η Ρωσία διακόψει συνολικά την παροχή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όλα τα κράτη θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. 

Σε αυτήν την περίπτωση και η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει κάποια μέτρα αλλά σίγουρα είμαστε και θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, και τόνισε παράλληλα ότι φέτος έχει σημειωθεί ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας, προσθέτοντας πως ο δείκτης της ανεργίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

«Η Ελλάδα με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, έγινε από παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε ο υπουργός.

Ακόμα, σχολιάζοντας τα διαδοχικά περιστατικά γυναικοκτονιών τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που δέχονται βία από τον σύντροφο τους να την καταγγέλλουν και οι Αρχές θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...