Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Ελέγχονται δύο ακόμη ενδεχόμενες περιπτώσεις κακοποίησης

Νέα σοβαρά στοιχεία βγαίνουν στο φως για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που έσκασε σαν βόμβα έπειτα από την καταγγελία εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από δικηγόρο, εργαζόμενη στην Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η κατακριτέα πράξη από τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έγινε τέλη του Ιανουαρίου του 2020 και ενώ οι δυο τους είχαν βγει δύο - τρεις φορές.

Μετά από το ραντεβού τους, το θύμα και αφού είχε κακοποιηθεί, απευθύνθηκε σε φαρμακείο για την περιποίηση των τραυμάτων της. 

Η φαρμακοποιός ήταν εκείνη που την προέτρεψε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή, πράγμα που το θύμα έπραξε, με τις πληροφορίες να θέλουν την ύπαρξη ιατροδικαστικής έκθεσης από Νοσοκομείο των Βρυξελλών που μιλά, μεταξύ άλλων, για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τότε, η νεαρή δικηγόρος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, όχι ονομαστική, για το περιστατικό.

Το καθοριστικό γεγονός που διέλυσε κάθε ενδοιασμό και δεύτερη σκέψη για καταγγελία της δικηγόρου, ήταν όταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 ο Αλέξης Γεωργούλης συμμετείχε σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας για το κίνημα #MeToo.

Θεωρώντας προφανώς την πράξη αυτήν μνημείο κυνισμού και υποκρισίας προχώρησε στην καταγγελία εναντίον του, ονομαστικά, η οποία ερευνάται από τις βελγικές Αρχές εδώ και τρία χρόνια.

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες για δύο ακόμα περιπτώσεις οι οποίες είναι γνωστές, δεν έχουν λάβει ωστόσο νομική μορφή.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι εάν αυτές οι καταγγελίες έχουν ήδη γίνει στις βελγικές Αρχές ή σε υπηρεσίες άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν έχουν γίνει στο Βέλγιο, τότε η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα, καθώς σε άλλη περίπτωση ενδέχεται να υπάρξουν αιτήματα μετάφρασης από τις αρχές άλλου κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και επιπρόσθετες πληροφορίες κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, την τυπική οδό παίρνει πλέον η υπόθεση για την άρση ή την προάσπιση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για υπόθεση που αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...