Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Γιατί ανησυχούν οι Ρωσόφιλοι εγχώριοι «λαδιάρηδες», γεφυρατζήδες με τον Ανδρουλάκη βρήκε ο Τσίπρας, και το σενάριο έκτακτης φορολόγησης της Motor Oil και των ΕΛΠΕ  

Παρασκήνιο

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις των… συμπαθών εγχώριων Ρωσόφιλων νταραβεριτζήδων, μετά την αποκάλυψη μέρους της μεγάλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη από Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες για το «λάδωμα» με ρούβλια πολιτικών, κομμάτων και ΜΜΕ ανά τον πλανήτη. 
Αυτοί που γνωρίζουν, θεωρούν ως δεδομένο πως ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι, των 300 εκατομμυρίων που το καθεστώς Πούτιν ξεκίνησε να μοιράζει το 2014 σε Ρωσόφιλους ανά την υφήλιο κατευθύνθηκε σε ελληνικές τσέπες. 
Είναι επακόλουθο οι προβολείς να πέφτουν σε κορυφαίους πρωταγωνιστές της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου που είχε σταθερά Ρωσικό προσανατολισμό. Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον ρόλο που είχαν διαδραματίσου εκείνη την περίοδο και κάποιοι εγχώριοι επιχειρηματίες που δεν αρνήθηκαν ποτέ την στενή τους σχέση με την Ρωσία και τον Πούτιν προσωπικά.
Φανταζόμαστε πως όλα αυτά θα τα βρεί (αν δεν έχει βρει ήδη) η… υπηρεσία, ήτοι οι Αμερικανικές αρχές εθνικής Ασφαλείας.
Και εμείς με ποπ κορν θα καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, για να απολαύσουμε τον δημόσιο διασυρμό τους.  

@ Και όπως πολύ σωστά επεσήμανε χθες η Νέα Δημοκρατία «λίγες μέρες μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. 
Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
«Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.
Έχει βεβαίως και το ενδιαφέρον να ξαναθυμηθούν κάποιοι, ποιος ήταν ο (΄Ελληνας) κουμπάρος του Μαλοφεεφ, ποιος κορυφαίος πολιτικός παράγων υποδύθηκε τον… ψήστη στον γάμο του Ρώσου ολιγάρχη, αλλά και ποιοι Έλληνες βουλευτές και επιχειρηματίες παρευρέθησαν στην τότε γαμήλια δεξίωση. 
Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα "σύντροφοι".  

@ Το σενάριο της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ των εγχώριων πετρελαϊκών εταιρειών είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου. 
Και αφορά όπως όλοι αντιλαμβάνονται την ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των υπερκερδών,της Μotor Oil, της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των ΕΛΠΕ στα οποία, μαζί με το Δημόσιο κατέχει υψηλό ποσοστό η οικογένεια Λάτση.
Και έχει ενδιαφέρον πως παρότι υπάρχει αυτό το κυβερνητικό σχέδιο ως μια εναλλακτική (που πολύ δύσκολα πάντως θα υλοποιηθεί) δεν βλέπουμε και πολύ μεγάλη… ζέση να υποστηριχθεί, τόσο από τον γνωστό «προστάτη των συμφερόντων του λαού» Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον Νίκο Ανδρουλάκη.  

@ Επειδή πολλά πράγματα που δεν γίνονται δημόσια, μπορούν να περπατήσουν εν κρυπτώ και παραβύστω, αξιόπιστοι συνομιλητές της στήλης στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να καθιερώσει μία άτυπη και πίσω από τις κουρτίνας γέφυρα επικοινωνίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βολιδοσκοπήσει δύο-τρία άτομα, ρωτώντας τους αν γνωρίζουν προσωπικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν έχουν «το θάρρος να τού μιλήσουν» και αν θα μπορούσαν να παίξουν τέτοιον ρόλο. Ο ένας είναι δημοσιογράφος και οι δύο πολιτικά στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και οι τρεις ενημέρωσαν τον πρώην πρωθυπουργό ότι γνωρίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη και κάποιους εκ των συνεργατών του.
Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, ο Τσίπρας μπορεί να θέλει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη και τον πρόεδρό της, όμως ο Ανδρουλάκης και οι συν αυτώ κρατούν... υγειονομικού τύπου αποστάσεις. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. 

@ Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα θέμα με τις πρόωρες εκλογές. Έχουν εμμονή. Κατ αρχήν να πούμε ότι άνοιξαν τη συζήτηση εν μέσω πανδημίας, από το Μάιο του 2021 έθεσαν θέμα για προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να ασχοληθεί κανείς με το αίτημα τους από την κυβέρνηση.
Κάπως έτσι αλλάξανε ρότα και διέρρεαν ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, επειδή συμφέρει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πήγε στη Βουλή -και όχι μόνο- μέσα στον Ιούλιο ο πρωθυπουργός και είπε εκλογές γιοκ… Έτσι τα εκλογικά σενάρια υποχώρησαν αισθητά από την επικαιρότητα.
 Έσκασε η βόμβα του κοριού και η Κουμουνδούρου επανέλαβε το αγαπημένο της τροπάριο: Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει (τελικά) σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα αντέξει, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει!
Και ήρθε εκ νέου η κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού απ την Θεσσαλονίκη, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 
Μετά από όλα αυτά ποιος μπορεί να πάρει σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ;     

@ Aύξηση 39,3% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο και ανήλθε σε 111.266.580 χιλ. ευρώ, έναντι 79.861.578 χιλ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2021, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 128,8%.
Τη μικρότερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία κατά 14,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 4,2%.

@ Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU) υπέγραψε σύμβαση με την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους (ΙΚΑΟ) προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά στην ενεργειακή εξοικονόμηση των Ιερών Μονών. Κύριος στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη σημαντικού μέρους της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Ιεράς Κοινότητας.
Oι Ιερές Μονές αναβαθμίζονται και γίνονται πλέον "υβριδικές" καθώς μέσα από νέες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης υψηλής απόδοσης, διασφαλίζεται τόσο η ενεργειακή επάρκεια και συνεπακόλουθα η μείωση του κόστους, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος.
Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 21 αυτόνομων Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 2,64MW και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (Li-on BESS) συνολικής χωρητικότητας περίπου 5 MWh τα οποία θα τοποθετηθούν πλησίον των κτιριακών εγκαταστάσεων 17 Ιέρων Μόνων και 4 εξαρτημάτων 3 εξ αυτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν ευρωβουλευτές – Ο μισθός, τα επιδόματα και η... σύνταξη στα 63

Εκατοντάδες υποψήφιοι θα δώσουν στις 9 Ιουνίου «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, η ενασχόληση με τα κοινά, η ανάγκη προσφο...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Φόρτωση άρθρων...