Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Γιατί δεν τολμά ο Τσίπρας να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, το πιο πιθανό είναι να βγουν κάποιες «κασέτες» στον αέρα και πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές

Παρασκήνιο

Δύο ήταν οι «ειδήσεις» από την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου: Πρώτον πως παρά την δημοσιογραφική παραφιλολογία (για να μην πούμε κάτι πιο… βαρύ) οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τις πρώτες κάλπες να «στήνονται» στα μέσα Μαΐου. Ο Μητσοτάκης όταν λέει κάτι το εννοεί και δεν κάνει πίσω. Και σε καμιά περίπτωση, οι «Βαξεβάνηδες»  του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτουν το ειδικό δημοσιογραφικό και πολιτικό βάρος να δρομολογήσουν  εξελίξεις όσο και αν σκούζουν στους  προθαλάμους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ή στα twitter.

@ H δεύτερη είναι πως ο Τσίπρας ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας , αφού οι αριθμοί δεν του βγαίνουν. Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία των 156 βουλευτών ΔΕΝ διαθέτει στις τάξεις της ΕΞΗ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ που θα γκρεμίσουν μια ΙΣΧΥΡΗ Κυβέρνηση σαν και αυτή του Μητσοτάκη και θα παραδώσουν την χώρα στα νύχια του Τσίπρα.  Άρα το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η χώρα να συνεχίσει την πορεία της προς τις εκλογές που διεξαχθούν σε έξη - επτά μήνες από τώρα κολυμπώντας στο σκηνικό του ΒΟΥΡΚΟΥ που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

@ Τέλος σε ότι έχει να κάνει με το περιεχόμενο των «παρακολουθήσεων» (με ή χωρίς εισαγωγικά – όπως το προτιμάτε) το πιο πιθανό είναι το «μενού» της κλιμάκωσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να περιλαμβάνει και δημοσιοποίηση κάποιων «κασετών» με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη. 
Όλα συντείνουν πως πράγματι έχουν γίνει παρακολουθήσεις (από ιδιώτες όμως) που παντελώς ατεκμηρίωτα και κόντρα στην κοινή λογική ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός τις «χρεώνει» στην Κυβέρνηση. 
Ο πρωτοφανής όσο και προβοκατόρικος στόχος της Κουμουνδούρου είναι να διαρραγούν οι σχέσεις Μητσοτάκη με κορυφαία και ιστορικά στελέχη της ΝΔ.
Πολύ δύσκολα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, της ΨΕΥΤΙΑΣ, της ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΠΑΤΗΣ το κόμμα που ΕΣΤΗΣΕ την σκευωρία της Novartis κλπ, μπορεί να πείσει για τις… αγαθές προθέσεις του  ακόμη και κάποιους που είναι δυσαρεστημένοι σφόδρα με τον πρωθυπουργό.    

@ Εκτός από τη σκανδαλολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τις ψεύτικες υποσχέσεις. 
Υπόσχεται λύσεις για όλους και για όλα, με το ίδιο θράσος που διακατείχε τα στελέχη του, όταν διαβεβαίωναν τον κόσμο, ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα χαρίσουν τα δάνεια.
Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Στην προσπάθειά να εκμεταλλευτεί την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Προφανώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κοινωνία έχει αποκτήσει το σύνδρομο της αμνησίας και δεν ενθυμείται τους δύο νόμους που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, οι οποίοι ήταν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των εισπρακτικών εταιρειών.
Στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι έχουν παραγραφεί τα νταραβέρια που είχαν κορυφαία στελέχη του με δύο εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο όγκο των κόκκινων δανείων.
Με θράσος χιλίων πιθήκων έρχεται τώρα και υπόσχεται νέους νόμους, οι οποίοι θα διαγράφουν το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών, θα επαναφέρει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και θα δίνει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια επιχείρηση πολιτικής απάτης και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χωρίς αντίκρισμα.

@ Φουντώνει η ονοματολογία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Οι επαφές και ζυμώσεις, άλλωστε, για την προσέγγιση υποψηφίων έχουν ξεκινήσει από καιρό.
Ο βασικός κορμός αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Και λέμε «ο βασικός», γιατί αναμένονται αρκετές… εκπλήξεις και δυνατά ονόματα.
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να είναι το πρώτο κόμμα που θα ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές.
Η μεγάλη πάντως μάχη αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, καθώς οι εσωκομματικές ομάδες θα δώσουν των υπέρ πάντων αγώνα για να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της επιρροής τους.   

@ Στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου έχει, εδώ και καιρό, επικρατήσει ένα αξίωμα: «αν διασταυρωθείς με τον Τζουμάκα, κάνε ότι δεν βλέπεις και δεν ακούς». Ο πρώην υπουργός και μέλος του ιστορικού Εκτελεστικού του ΠΑΣΟΚ έχει την κακή συνήθεια να... μην βάζει γλώσσα μέσα και όποιον βρίσκει μπροστά του, αρχίζει την πολιτική «ζύμωση» -αναμένοντας από το συνομιλητή του να ακούει και όχι να μιλάει. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, λοιπόν, αρκετοί ΣΥΡΙΖΑίοι εικάζουν ότι την βάσανο της πολυλογίας έχει υποστεί και ο Αλέξης Τσίπρας, που... αναγκάστηκε να τον «χρίσει» επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Το ενδιαφέρον, βεβαίως, είναι ότι επειδή ο Τζουμάκας έχει συγκεκριμένο πολιτικό αποτύπωμα και ως φιγούρα, φλερτάρει πια ανοιχτά με την γραφικότητα, η διαφαινόμενη επιλογή Τσίπρα (σ.σ. οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα ημερών...) «ξένισαν» περισσότερο τους υπόλοιπους «ΠΑΣΟΚογενείς» παρά τους «πατεντάτους» ΣΥΡΙΖΑίους –αυτούς που ο Σπίρτζης χαρακτηρίζει «ΣΥΡΙΖΑίους του 3%». Κοτσακάς, Κουρουμπλής και άλλοι έχουν μείνει ενεοί με την απόφαση, ενώ πού να ρωτήσει κανείς και τους πρώην «σημιτικούς» της «Γέφυρας» (Λιάκος, Παν-Παν, Δανέλλης, Μπίστης). Ας πρόσεχαν. 

@ Άφεση… αμαρτιών στις επιχειρήσεις που καταστρατήγησαν οριακά τους όρους της επιστρεπτέας προκαταβολής δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα με απόφαση που θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες θα προβλέπεται ότι όσες επιχειρήσεις, για παράδειγμα, απέλυσαν εργαζόμενο τον Μάιο και προσέλαβαν άλλον υπάλληλο τον Ιούνιο, δεν χρειάζεται να επιστρέψουν το ποσό του κρατικού δανείου αν και ο νόμος δεν τους παρείχε αυτή τη δυνατότητα. 
Επίσης, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει το σύνολο των δικαιολογητικών καλούνται να το πράξουν μέχρι το τέλος του έτους. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ και έχουν σωρεία παραβάσεων καλούνται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 να επιστρέψουν άπαξ και εντόκως το σύνολο του ποσού που έλαβαν.

@ To ποσό των 40 εκατ.ευρώ έχει διαθέσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε  δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς, σύμφωνα με το πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης που έχει καταρτίσει. 
Αυτό επεσήμανε ο CEO του Ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πορείας της  στρατηγική και των  δεσμεύσεων  του Ομίλου ΟΤΕ στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του οργανισμού ξεκινώντας από το 2012, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε μεταξύ άλλων πως:
-Από το 2017 έως το 2021, ο ΟΤΕ μείωσε τις εκπομπές από την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του κατά 85%, κυρίως μέσω χρήσης εγγυήσεων προέλευσης. 
-Το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού του Ομίλου στην Ελλάδα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήδη από το 2020.
-Ενώ η χρήση δεδομένων αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία χρόνια έχοντας τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2017, ο Όμιλος ΟΤΕ μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 7%, στις 496 GWh, το 2021.
-Το 2021 διαχειρίστηκε υπεύθυνα (ανακύκλωσε ή επαναχρησιμοποίησε) το 88% των αποβλήτων από όλες τις δραστηριότητές του, συγκριτικά με το 75% το 2018. 
-Έχει συλλέξει προς ανακύκλωση 1,3 εκατ. τεμάχια κινητών συσκευών και αξεσουάρ στην 15ετία. Οι συσκευές που συλλέχθηκαν το 2020 έχουν αυξηθεί κατά 100%, σε σχέση με το 2014. 
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ESG επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ αναγνωρίζονται από σημαντικούς διεθνείς και εθνικούς δείκτες, ratings και rankings βιώσιμης ανάπτυξης, τους οποίους παρακολουθούν και οι επενδυτές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...