Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Καραγιάννης: Επένδυση 158,4 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο - Δημιουργούνται 3.000 νέες θέσεις εργασίας

Στη σημαντικότητα της ανάπτυξης Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο αναφέρθηκε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου «Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου», ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι η επένδυση ανέρχεται στα 158,4 εκατ. ευρώ και πως δημιουργούνται 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα γίνεται μεγάλο συγκοινωνιακό και εμπορευματικό hub για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές και πρόσθεσε: «Μεγάλες αλλαγές και όλες προς όφελος του κράτους στη συμφωνία για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο».

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στις τροποποιήσεις της Συμφωνίας Παραχώρησης του έργου «Ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου Θριασίου πεδίου» και επισήμανε ότι «όλες οι αλλαγές είναι προς όφελος του κράτους».

Ο υφυπουργός Υποδομών χαρακτήρισε την επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο κρίσιμη για το μέλλον του εμπορευματικού σιδηροδρόμου και υπογράμμισε ότι «η χώρα θα πρέπει να καταφέρει να καταστεί επιτέλους ένα μεγάλο συγκοινωνιακό και εμπορευματικό hub για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση, δημιουργώντας συνθήκες ευρωστίας και ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...