Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Μηνυτήρια αναφορά για τις ΜΕΘ ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πόλεμος» ΕΦΣΥΝ με Βαξεβάνη και γιατί ΔΕΝ θα επιστρέψει το «Ράδιο Αρβύλα»

Μια ανάσα από το μεγάλο ξεκαθάρισμα φαίνεται πως  βρισκόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού η εσωκομματική «εμπλοκή» που προκλήθηκε από την άκριτη υιοθέτηση των γελοιοτήτων του Γιαννακού της  ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ, προκαλεί εκτός από πολιτική και μηντιακή σύγκρουση.
Χθες η Εφημερίδα των Συντακτών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Βαξεβάνη, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις τον Ξανθό για την στάση του. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υπονοήσει πως ήταν έμμεσα εμπλεκόμενος μέχρι και στην υπόθεση της Novartis.
Υποστηρικτής του Βαξέβανη, με άρθρο του μάλιστα στην «Αυγή», εμφανίστηκε (ποιος άλλος;) ο Θάνασης (ο Μαρουλοφάγος) Καρτερός, ρίχνοντας φαρμακερά βέλη στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου στο περιβάλλον Τσίπρα δηλαδή.
Μιλάμε για ένα κόμμα  ρεμπέτ – ασκερ, κανονικό πολιτικό τσίρκο που κάθε μέρα αποδεικνύει όλο και πιο πολύ πως δεν έχει καμιά τύχη να επιστρέψει στην εξουσία 

@ Την ίδια στιγμή στην «Αυγή» μετά την απόρριψη της (πλουσιοπάροχης) πρότασης για εθελουσία πλησιάζει η ώρα των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Όπως φαίνεται αυτός ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός,. Πρώτα το «καρότο» της εθελουσίας και στην συνέχεια το «μαστίγιο» των απολύσεων. Εξυπακούεται πως πρώτη θέση στην λίστα των υπό απόλυση εργαζομένων στην «Αυγή» έχουν συγκεκριμένα παροπλισμένα «αντικαθεστωτικά» δημοσιογραφικά στελέχη. Τώρα εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί αναίμακτα στην «Αυγή», ειδικά μετά το σήριαλ των τελευταίων ημερών, δεν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά…

@ Επί του Πιεστηρίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως μάθαμε προσανατολίζεται να καταθέσει ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή την μελέτη των καθηγητών  Τσιόδρα – Λύτρα σύμφωνα με την οποία  στο πρώτο κύμα η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με το 87% αυξημένη θνητότητα των ασθενών. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την Αντιπολίτευση επί πτωμάτων, δηλαδή συνεχίζει να βγάζει τα μάτια του.    

@ Θετικό ήταν το feedback που έλαβε από όλες τις πλευρές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχέση με τις αλλαγές που ανακοίνωσε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τα βλέμματα όλων πλέον είναι στραμμένα στις πρώτες δημοσκοπήσεις, εκεί όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί το διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ. Κάτι που φάνηκε και στην μέτρηση της KAΠΑ για το in.gr  όπου εκτός από τον διπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνεται και η πρωτοκαθεδρία Ανδρουλάκη στην Κεντροαριστερά. 

@ Ως πολύ «χλωμή» δείχνει πλέον η υποψηφιότητα Γερουλάνου για την Α΄ της Αθήνας. Mετά τα (υπό του μηδενός)  εκλογικά ποσοστά που συγκέντρωσε στην προεδρική κούρσα αλλά και την απροθυμία Σκανδαλίδη να μετακινηθεί στα Δωδεκάνησα , η επιθυμία Γερουλάνου πολύ δύσκολα θα ικανοποιηθεί από την νέα ηγεσία.
  

@ Ο Σπήλιος Λιβανός γενικά είναι συμπαθής υπουργός. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί ο νομός Λάρισας, αφού εκεί οι γαλάζιοι βουλευτές αλλά και ο περιφερειάρχης  δε θέλουν να ακούν ούτε το όνομα του.
Επί το λαϊκότερο είναι persona non grata ο Λιβανός στον κάμπο. Ψάξαμε λίγο το θέμα της δυσαρέσκειας και βρήκαμε ότι οι τοπικοί «γαλάζιοι» παράγοντες ζήτησαν την ικανοποίηση κάποιων ρουσφετιών για τους ντόπιους αγρότες, που δεν ικανοποιήθηκαν. 
Αυτό πάντως, εφόσον ισχύει, μόνο στα θετικά του Λιβανού προσμετράται. 

@ H τελευταία εκπομπή για τους Ράδιο Αρβύλα ήταν η προχθεσινή, αφού ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 συναίνεσε τελικά στην επιθυμία των συντελεστών της  να επανέλθουν μετά τις γιορτές, λόγω της θύελλας των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη δράση του επί 14 χρόνια συνεργάτη της ομάδας, Στάθη Παναγιωτόπουλου. 
Εμείς πάντως μάθαμε πως πολύ δύσκολα η συγκεκριμένη εκπομπή θα ξαναβγεί στον αέρα- τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. 

@ Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων άναψε το πράσινο φως για την απόσχιση του κλάδου διύλισης πετρελαιοειδών και πετροχημικών και η διοίκηση βάζει σε εφαρμογή τον μετασχηματισμό και τη μετατροπή της σε εταιρεία συμμετοχών, με έμφαση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στην έκτακτη γ.σ., ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης παρουσίασε τους στόχους του στρατηγικού μετασχηματισμού, ανακοινώνοντας επενδύσεις έως 4 δισ. ευρώ, μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια. Βασικός στόχος είναι να επενδυθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ στη νέα ενέργεια και σε κλάδους με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη, η νέα στρατηγική του ομίλου βασίζεται στη βελτίωση και προστασία της βασικής δραστηριότητας, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη στη νέα ενέργεια.

@ Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ έως το 2027 προωθεί ο ΟΤΕ "χτίζοντας" το ψηφιακό μέλλον της χώρας και αναπτύσσοντας περαιτέρω το δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή στα 2/3 των γραμμών της χώρας. Ταυτόχρονα, η COSMOTE προωθεί τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων σταθερού Internet για τους συνδρομητές. Η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε τα σχέδια της για τα επόμενα χρόνια στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Telekom Tim Höttges, της επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κας Dominique Leroy και του επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Σήμερα, οι γραμμές οπτικών ινών του Ομίλου ΟΤΕ ανέρχονται σε περίπου 560.000. Με τις επενδύσεις αυτές, ο Όμιλος ΟΤΕ θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος: Άκουσα με χαρά την επιλογή του Μπελέρη να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή

Συνάντηση με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη και με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, εί...

Φόρτωση άρθρων...