Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Tο ξαναζεσταμένο φαγητό του Τσίπρα με τις υποκλοπές και γιατί οι πρώτες κάλπες, αυτές της απλής αναλογικής θα «βγάλουν» Κυβέρνηση

Παρασκήνιο

Η μητέρα των μαχών θα δοθεί από τα πολιτικά κόμματα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις κάλπες της απλής αναλογικής.
Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής είναι καθοριστικά για τον νικητή του δεύτερου γύρου, αλλά και για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.
Τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ήδη σημάνει συναγερμό, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους για να προσέλθουν στις κάλπες.
Αυτό που τρέμουν στην κυριολεξία είναι ο εφησυχασμός που επικρατεί σε ένα μέρος των πολιτών για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.
Η εντύπωση που έχει διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είναι ότι η πρώτη αναμέτρηση που θα γίνει με το σύστημα της απλής αναλογικής δεν έχει καμία σημασία, αφού οι εκλογές θα κριθούν στον δεύτερο γύρο με το νέο σύστημα της αυξημένης αναλογικής.
Το σύνδρομο του καθησυχασμού όπως το ονομάζουν οι επικοινωνιολόγοι μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αποχή την πρώτη Κυριακή με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

@ Ξαναζεσταμένο φαγητό από τον Τσίπρα για την υπόθεση των υποκλοπών, σε αγαστή συνεργασία πάντα με κάποια εγχώρια πρακτοράκια της δημοσιογραφίας (αναφερόμαστε σε κάποιους μικρομεσαίους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης) που… λογοδοτούν - εκτός όλων των άλλων - σε μεγάλη Ευρωπαϊκή πρεσβεία. 
Κατέθεσε λοιπόν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για το θέμα του Predator επιχειρώντας να συντηρήσει ένα «πεθαμένο» θέμα, που δεν απασχολεί πια ούτε τα κομματόσκυλα της Κουμουνδούρου.
Για να δούμε πότε ο Τσίπρας θα αντιληφθεί πως «Υποκλοπές Τέλος» όπως επιτυχημένα είχαν  γράψει τα ΝΕΑ στο πρωτοσέλιδο τους πριν μερικές βδομάδες...     

@ Ποιος λαλίστατος και πολυγραφότατος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτής της κυβέρνησης που κατεβαίνει στα δυτικά, έστειλε στεφάνι στην κηδεία τοπικού παράγοντα και αντί για το όνομα του θανόντα έβαλε το όνομα του... εν ζωή αδελφού του;
Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι ο αδελφός του εκλιπόντος κατέστρεφε με μανία το στεφάνι προκειμένου να ξορκίσει τις ευχές περί "Καλού ταξιδιού" και "Καλού παραδείσου".  
Μια συμβουλή από εμάς τους ψηφοφόρους προς τους υποψηφίους που καπηλεύονται τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις προκειμένου να κερδίσουν έστω και έναν σταυρό: Προσοχή στα ονόματα... 

@ Αλλαγή σελίδας για τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.
Παρ’ ότι όλες οι μετρήσεις τον έδειχναν πρώτο στις βουλευτικές εκλογές ο μακροβιότερος κοινοβουλευτικός της Κρήτης αποφάσισε να μην δώσει τελικά τη μάχη για το κοινοβούλιο στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στο δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Η υποψηφιότητά του για τον δήμο «κλείδωσε» στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφήνοντας έτσι πίσω τις πληγές του παρελθόντος.

@ Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για το παρασκήνιο της και αυτό αφορά και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές το τερμάτισαν.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου διατηρεί άριστες σχέσεις με το γαλάζιο Γιώργο Ορφανό ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, για το πως θα κινηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά στο παρασκήνιο λέγεται ότι πιέζει το Μαξίμου, χωρίς όμως να λαμβάνει καμία απάντηση.
Τα δυο ασύμβατα πολιτικά στελέχη, προ ημερών συναντήθηκαν και τα είπαν διεξοδικά. Ενίοτε μάλιστα οι δυο τους δε διστάζουν να βγάζουν και σχετικές φωτογραφίες.
Και επειδή στην Κουμουνδούρου ενδεχομένως να τρίβουν τα χέρια τους, στο Μαξίμου είναι βέβαιο ότι δε καλοβλέπουν τις επαφές του Ορφανού, ο οποίος έχει γίνει και… αντάρτης.

@ Το υπουργείο Εργασίας κάνει... όνειρα ότι με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα περιορίσει τη "μαύρη" εργασία, αλλά φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν οι μικρομεσαίοι και οι επαγγελματίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τα τεράστια έξοδα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά τους, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται για να κάνουν τη δουλειά τους είναι η αναζήτηση όσων είναι διατεθειμένοι να κάνουν κανένα... μεροκαματάκι, για να βγάλουν το... ψωμί της ημέρας, χωρίς φυσικά να φαίνονται κάπου ασφαλισμένοι. Την ίδια στιγμή, δίνουν και παίρνουν οι καταγγελίες για την εκμετάλλευση ανθρώπων, όπως για παράδειγμα, πολλών Ουκρανών, τους οποίους χρησιμοποιούν διάφοροι ασυνείδητοι για ένα κομμάτι... ψωμί (στην κυριολεξία). Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε έλεγχο σε 207 αγροτοκτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές επιχειρήσεις, καθώς και σε αγροκτήματα, όπου αποκαλύφθηκαν 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 238.250 ευρώ.

@ Την υποχώρηση του πληθωρισμού για την Ελλάδα στο 9,8% για τον Οκτώβριο, από 12,1% τον Σεπτέμβριο, καταγράφει η Εurostat, τη στιγμή που για την Ευρωζώνη ο δείκτης επιταχύνθηκε στο 10,7% από 9,7% τον προηγούμενο μήνα.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πληθωρισμού καταγράφονται στις χώρες της Βαλτικής. Στην Εσθονία ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι έφτασε τον Οκτώβριο στο 22,4%, στη Λιθουανία στο 22% και στη Λετονία στο 21,7%. 
Αμέσως μεγαλύτερος είναι ο πληθωρισμός της Ολλανδίας που έφτασε στο 16,8%, ενώ ακολουθούν η Σλοβακία με 14,5% και το Βέλγιο όπου ο πληθωρισμός έφτασε τον Οκτώβριο στο 13,1%. Στη Γερμανία, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο στο 11,6% από το 10,6% τον Σεπτέμβριο.
 Στην Γαλλία ο πληθωρισμός έφτασε το 7,1% τον Οκτώβριο και παρότι είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται για τον Οκτώβριο έχει ήδη προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του Ευρώ. Στην Πορτογαλία ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 10,6%, ενώ στην Ισπανία υποχώρησε στο 7,3%.

@  Αύξηση 14,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας, στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε αύξηση 2,2%.  
Άνοδο κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) τον Αύγουστο 2022, καθώς σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,4% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 αύξηση 3,0%.

@ Την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν λόγω επανεπένδυσης του προσωρινού μερίσματος εταιρικής χρήσης 2022, με αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην από 6 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασή του όρισε ότι η τιμή διάθεσης των ανωτέρω νέων μετοχών θα ισούται με το μέσο όρο της χρηματιστηριακής σταθμισμένης βάση όγκου τιμής της μετοχής (VWAP) των πρώτων πέντε (5) ημερών διαπραγμάτευσης εντός της περιόδου άσκησης του δικαιώματος επανεπένδυσης του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2022 (δηλαδή από 21.10.2022 έως και 27.10.2022), μειωμένης κατά ποσοστό 3% (ποσοστό έκπτωσης), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. 
Σύμφωνα με τον ανωτέρω τρόπο υπολογισμού και με βάση τη χρηματιστηριακή σταθμισμένη βάση όγκου τιμή της μετοχής κατά τις 21.10.2022 έως και 27.10.2022, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 12,17 Ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...