Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Γιατί ο «αντιμητσοτακισμός» ενισχύει τον Μητσοτάκη

Η προεκλογική περίοδος ενόψει Ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει και μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας από τη Βουλή, ξεκινάει μια περίοδος "σκληρού ροκ", μεταξύ των... αντιμαχόμενων 

παρατάξεων, οι οποίες, προσπαθούν απελπισμένα να ωφεληθούν από τον "αντιμητσοτακισμό", δείχνοντας προς το εκλογικό σώμα ότι δεν υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή που να είναι "καταλληλότερος" ως... αντι-Μητσοτάκης!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης 

Η τραγωδία των Τεμπών είναι προφανές ότι στοιχίζει στην κυβέρνηση περισσότερο στο επίπεδο των απογοητευμένων ψηφοφόρων της και πολύ λιγότερο (έως καθόλου) σε επίπεδο μετακινούμενων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Άρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ περιμένουν οφέλη από αυτή την υπόθεση, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Τα δύο απο-κόμματα εξουσίας "επένδυσαν" στα Τέμπη, πιστεύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει... σάκος του μποξ! Ωστόσο, σε αυτό το επίπεδο, ο στόχος δεν επετεύχθη. Ίσα ίσα, φαίνεται ότι θα είναι μικρότερος ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα έχουν την εντύπωση περί συγκάλυψης, όταν αυτή τη στιγμή είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη 34 άμεσα εμπλεκόμενοι.

Από την άλλη πλευρά, ο συνασπισμός ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά-Πλεύση Ελευθερίας, αναμένεται να οξύνει τα αντανακλαστικά όσων... έβριζαν τον Μητσοτάκη και τώρα διαπιστώνουν ότι η αριστερή πτέρυγα προσπαθεί με διάφορους... υποβολείς να προκαλέσει ρωγμές στον Μητσοτάκη και ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Το κεντρο-δεξιό ακροατήριο φαίνεται ότι είναι περισσότερο υποψιασμένο για το "αντιμητσοτακικό" μπλοκ. Η ΝΔ μπορεί να υποστεί σημαντική φθορά στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ωφεληθούν τα άλλα δύο κόμματα που άσκησαν κάποτε εξουσία, αλλά τώρα παραπέμπουν σε... τσίρκο.

Ο φαιδρός Κασσελάκης και ο αδύναμος Ανδρουλάκης βρίσκονται και οι δύο υπό πίεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 συγκέντρωσε ποσοστό 17,8% και από αυτό το ποσοστό περίπου 3%-4% υπολογίζεται ότι έχει φύγει προς τη Νέα Αριστερά. Αν προσθέσουμε και τη χαλαρή ψήφο, τότε ο Κασσελάκης πρέπει να αισθάνεται τυχερός αν λάβει κοντά στο 15%. Θα πρόκειται για... άθλο! Συνεπώς, το πιθανότερο είναι να μείνει αυτός... έκθαμβος το βράδυ των Ευρωεκλογών, αν και αισθάνεται ότι είναι ισχυρός μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον, θα έχει μετρήσει τις δυνάμεις του και θα έχει μια βάση γύρω στο 15%. Όταν ένας φαιδρός προσελκύει ένα τέτοιο ποσοστό, τότε πρέπει να είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί "αιμοδότη" της Νέας Αριστεράς και ολίγον του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ του 12% περίμενε ότι στις Ευρωεκλογές θα πήγαινε για... πλάκα στο 18%, ωστόσο, οι "Δημοκράτες" του Ανδρέα Λοβέρδου, το έχουν... σπρώξει στην τρίτη θέση, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, το 12% του Ιουνίου 2023, ίσως να μην αποτελεί βάση για το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά οροφή! Μάλιστα, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο λόγω της "αντιμητσοτακικής" ατζέντας να διώξει και άλλους είτε προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε προς τον Λοβέρδο, ενώ φαίνεται ότι τροφοδοτεί μερικώς και τον ΣΥΡΙΖΑ! Λαμβάνοντας υπόψιν τη δυναμική της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου, ίσως μείνουμε... έκθαμβοι αν ο "γιατρός" της... φαλάκρας βρεθεί να χτυπιέται με το ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση! Μάλιστα, ο Βελόπουλος, με τα... μπαζώματα, τα... εξαφανισμένα βαγόνια και τα... πυρηνικά όπλα που "μετέφερε" η εμπορική αμαξοστοιχία, φαίνεται ότι μάλλον είναι... μάγκας, καθώς μπορεί να έφαγε... μπλοκ από τον Μητσοτάκη στη Βουλή για τις ανοησίες του, ωστόσο, κατάφερε να σύρει το ΠΑΣΟΚ και τον απελπισμένο Κασσελάκη στην υιοθέτηση των δικών του... φαντασιώσεων!

Με βάση τα παραπάνω μπορεί να δούμε τη Νέα Δημοκρατία κάτω από το 30%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν με ανάλογη συρρίκνωση. Και σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα μπορούν να απαιτήσουν την... παραίτηση Μητσοτάκη. Οι μόνοι που δεν ανησυχούν είναι το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ η Κωνσταντοπούλου μπορεί να "τσιμπήσει" κάτι ψιλά λόγω του... αμόκ που την έχει καταλάβει και εξιτάρει διάφορους παλαβούς της Αριστεράς! Όσο για τη Νέα Αριστερά, οι προοπτικές δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως θετικές, αλλά το ποσοστό που θα πετύχει, θα ζημιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να στείλει το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση και το αντίστροφο, ο Βελόπουλος θέλει να κυριαρχήσει προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ποντάροντας σε θεαματική αύξηση του ποσοστού του, ιδίως αν... αποβληθούν από τη Βουλή και τις Ευρωεκλογές οι "Σπαρτιάτες", ενώ φαίνεται ότι καλή παρουσία θα έχει η "Νίκη". Αν υπήρχε ένα αντίπαλο δέος στη Νέα Δημοκρατία, θα ήταν εξαιρετικά πιθανό να συγκεντρώσει σημαντική ισχύ στις Ευρωεκλογές. Απλά τώρα, με όποιο ποσοστό και αν χάσει η Νέα Δημοκρατία, δεν φαίνεται να έχει σημασία γιατί μετά τον Μητσοτάκη επικρατεί το... χάος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...