Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για την «Ομικρον» γιατί ο Τσίπρας ετοιμάζει Πρόταση Μομφής και που θα είναι υποψήφιος ο Ανδρουλάκης 

Μετά από δύο βδομάδες «αποχής» λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων το On Target επιστρέφει ξανά στην καθημερινή, ενημερωτική και… αγωνιστική δράση.
Σε μια νέα χρονιά, το 2022, με πλούσια πολιτικά και επιχειρηματικά γεγονότα και την κάλπη να αχνοφαίνεται, κάπου στο μέσον της διαδρομής.

@ Ποιος θα μας το έλεγε, να υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα προς τα μέσα Ιανουαρίου να καταγράψουμε μέχρι και 100.000 κρούσματα της «Ο» σε μια μέρα, και να θεωρείται «φυσιολογικό» γεγονός. Και όμως έτσι είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως η εικόνα είναι αντίστοιχη (και αναλογική) στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ την ίδια στιγμή, παρά τα εκατομμύρια κρούσματα της νέας μετάλλαξης, υπάρχει μια κρυφή αισιοδοξία στους επιστημονικούς κύκλους. Αφού η «Όμικρον» εξαφανίζει την μετάλλαξη «Δέλτα» και, μέχρι στιγμής, τα υγιειονομικά χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια σε σχέση με τους θανάτους και τις νοσηλείες.

@ Έτσι και όπως μας εξήγησαν πρόσωπα που έχουν πλήρη εικόνα των επιστημονικών δεδομένων, εάν γύρω στις 15 Ιανουαρίου, υπάρξει αποσυμπίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και περιοριστούν οι νοσηλείες – ακόμη και σήμερα στις εντατικές είναι νοσηλευόμενοι που έχουν προσβληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα» - θα μπορούσαμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως δεν θα μας «σκάσει» στο ενδιάμεσο κάποια νέα μετάλλαξη «Κάππα». «Λάμδα» ή «Ωμέγα»…

@ Αυτήν την αποσυμπίεση στο ΕΣΥ την αναμένουν και στο Μαξίμου,  για να πάρουν και μια βαθιά… ανάσα μετά την ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ διαχείριση της υπόθεση των μέτρων στην περίοδο των γιορτών. Και το λέμε αυτό γιατί ο πρωθυπουργός ακούγοντας κυρίως τον Σωτήρη Τσιόδρα και δευτερευόντως τον Ακη Σκέρτσο, είχε αρχικά αποφασίσει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε επιβολή περιοριστικών μέτρων – αντίστοιχα με το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών. Στο «παρά πέντε» όμως πείστηκε από κάποιους υπουργούς της «αγοράς» να τα εφαρμόσει μετά τις γιορτές, για να μην υπάρξει – υποτίθεται - «αναστάτωση» στην οικονομική δραστηριότητα. Τελικά έστω και με καθυστέρηση κάποιων ημερών, η Κυβέρνηση έπραξε το ΟΡΘΟ και αυτό που επιβάλει η κοινή λογική, κλείνοντας την εστίαση μέσα στις γιορτές και περιορίζοντας τις μετακινήσεις. 
Όπως συμβαίνει δηλαδή και στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

@ Σε πολιτικό τώρα επίπεδο, όλοι αναμένουν τις δημοσκοπήσεις που θα σκάσουν μύτη μετά τις γιορτές. Και ενώ στο Μαξίμου έχουν προεξοφλήσει μια σχετική μείωση των δημοσκοπικών ποσοστών της Κυβέρνησης λόγω της κούρασης που έχει προκαλέσει στους πάντες η Πανδημία, αυτό που τους ανησυχεί σφόδρα είναι η διαχείριση των δύο «καυτών» μετώπων: Της αυξανόμενης τιμής στην Ενέργεια και της Ακρίβειας στην αγορά. Η στόχευση λοιπόν του οικονομικού επιτελείου έχει να κάνει με σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν (σχετικά) τα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά. Από και πέρα οι αρμόδιοι υπουργοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ενεργοποιήσουν ΑΜΕΣΑ τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού οι κερδοσκόποι της αγοράς δεν «μασάνε» από τις… αυστηρές προειδοποιήσεις μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων. 

@ Και ενώ στο Μαξίμου υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία στην Κουμουνδούρου είναι να τους κλαίνε μέχρι και οι… ρέγγες. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν λένε με τίποτε να ξεκολλήσουν από το εφιαλτικό 20% που αποδεικνύει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι η στρατηγική της έντασης και της πολιτικής όξυνσης που συνεχίζει να συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση με κάθε μέσο. Καλά δεν υπάρχει κάποιος εκεί να βάλει μυαλό στον Τσίπρα, εξηγώντας του πως πλέον αγγίζει τα όρια της ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ όταν επιμένει να ζητά εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα και με καθημερινά 50.000 ή 100.000 κρούσματα; 
Και μάλιστα το επόμενο «χτύπημα» που ετοιμάζει όπως μαθαίνουμε είναι μέχρι το Πάσχα να καταθέσει πρόταση μομφής. Τελικά ο Μητσοτάκης είναι ο πιο τυχερός πρωθυπουργός -μέσα στην ατυχία των απανωτών κρίσεων που κλήθηκε να διαχειρισθεί τα δυόμιση χρόνια της πρωθυπουργίας του. Αφού έχει απέναντι του, ως αξιωματική αντιπολίτευση,  τον Τσίπρα και το ασύνταχτο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Σε περίπου ενάμιση χρόνο θα στηθούν κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές-αν δεν γίνει κάποιος αιφνιδιασμός νωρίτερα- και τα κόμματα ήδη ξεκίνησαν τη συζήτηση  για τα ψηφοδέλτιά τους για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Στο ΠΑΣΟΚ  λοιπόν το κύριο ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Αν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε μία εκτίμηση, θα λέγαμε ότι το πιθανότερο είναι να επιλέξει το Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα και την Ανατολική Αττική.  Οι λόγοι πολλοί και έχουν να κάνουν και με τα εσωκομματικά, καθώς στις τρεις αυτές εκλογικές περιφέρειες υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που βρεθήκαν απέναντι του στις εσωκομματικές εκλογές.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, η Τόνια Αντωνίου και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.  

@ Τελικά ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης βρήκε γραφείο στην Βουλή, αφού επιλύθηκε το χωροταξικό πρόβλημα που αφορούσε το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι στον Κατρίνη παραχωρήθηκε το γραφείο του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτριου Μάντζου, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε αυτό του κ. Ανδρουλάκη. Μέχρι να δοθεί χώρος στον κ. Κατρίνη, εκείνος χρησιμοποιούσε ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης το πολιτικό του γραφείο που βρίσκεται στον 5ο όροφο της οδού Μητροπόλεως 1 – στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

@ Υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσα στοιχεία – μεταξύ άλλων - του ανασχηματισμού των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων που «έσκασε» μέσα στις γιορτές. Το πρώτο είναι πως δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του Βασίλη Κικίλια να τοποθετηθεί ως Γραμματέας στο Τουρισμού ο πρώην επικεφαλής επί των ημερών του στον ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Με το Μαξίμου να μην του κάνει το... χατίρι, τοποθετώντας στην θέση αυτή την προερχόμενη από το Ποτάμι, δικηγόρο Ολυμπία Αναστασοπούλου η οποία πάντως στις εκλογές του 201 9 ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.
Και το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η ΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του πρώην Γραμματέα της  Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου σε κάποια υπουργική Γραμματεία. Για τον Στεργίου πάντως ακούγεται πως θα τοποθετηθεί ως επικεφαλής κάποιας ΔΕΚΟ , η οποία όμως ΔΕΝ θα ανήκει στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του πολιτικού του φίλου Κωστή Χατζηδάκη. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Φόρτωση άρθρων...