Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

Γκάγκα: «Τα αντιικά για την COVID μπορούν να ανακόψουν την πορεία προς τη ΜΕΘ»

Παρασκήνιο

Mεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα υπάρχει, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. 

«Η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για τον κορωνοϊό θα γίνεται με παρόμοιους όρους που γινόταν η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

 Η πλατφόρμα για τη διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορωνοϊό αναμένεται να ανοίξει εντός της ημέρας. 

«Η βασική διαφορά σε σχέση με τα μονοκλωνικά είναι ότι δεν χορηγούνται σε εγκύους», διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στον ΣΚΑΪ 100,3.

Η Μίνα Γκάγκα επισήμανε ότι θα χρειάζεται η συγκατάθεση του ασθενούς, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν έχουν λάβει ακόμα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη να δίνονται προληπτικά σε όλους τους ασθενείς, ενώ απάντησε θετικά στην ερώτηση για το εάν η χορήγησή τους μπορεί να ανακόψει την πορεία προς μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

H Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα. 

Όσον αφορά το ερώτημα γιατί έχουμε υψηλό αριθμό θανάτων, αν και πέφτουν τα κρούσματα, δήλωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερος ηλικιακά πληθυσμός, και παρουσιάζουμε μεγάλη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά. 

Ωστόσο, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι «αν δούμε συνολικά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα δεν είναι σε τόσο υψηλή θέση». 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η σκληρή μάχη του Κέντρου: Πόσο καθοριστική θα είναι για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στον ευαίσθητο πολιτικό χώρο του Κέντρου αναμένεται να κριθούν πολλά για την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν. Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και δευτε...