Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η Άγκυρα συνεχίζει το προκλητικό κρεσέντο της - Καλίν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορα μας - Η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει»

Ακόμα μία τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Εντείνονται οι φόβοι για «θερμό» επεισόδιο

Παρασκήνιο

Συνεχίζεται το «κρεσέντο» εμπρηστικών δηλώσεων από την Τουρκία, με τον Ιμπραήμ Καλίν να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη και να μιλά για παραβίαση συνόρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, ο Ιμπραήμ Καλίν δεν συνέχισε απλώς την ρητορική της Τουρκίας, αλλά το πήγε και ένα βήμα παρακάτω μιλώντας για παραβίαση των τουρκικών συνόρων από την Ελλάδα.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, έκανε λόγω για αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις.

Η ανταποκρίτρια του OPEN, επισήμανε ότι σε αυτές τις συζητήσεις τέθηκε επί τάπητος το πώς μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο οι εντάσεις και οι συγκρούσεις Αθήνας και Άγκυρας. Ο Καλίν δεν αποκάλυψε το πώς θα συμβεί αυτό, ωστόσο, η Τουρκία μόνο διάθεση για διάλογο και μείωση των εντάσεων δεν δείχνει.

Ο Καλίν μιλά υποτιμητικά για την Ελλάδα -Κάνει λόγω για παραβίαση συνόρων

Ο Καλίν είπε σήμερα υποτιμητικά, ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παρακολουθεί η Τουρκία καθημερινά, ούτε βρίσκεται στην ατζέντα μας να καυγαδίσουμε με την Ελλάδα». Παρόλα αυτά οι δηλώσεις για την Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν.

Επιπρόσθετα, ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε λόγω και για παραβίαση των συνόρων με την Ελλάδα, είναι τουλάχιστον κάτι που δεν έχει ισχυριστεί ποτέ ξανά επισήμως στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας ανέφερε ότι «όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει». 

«Θέλουμε ένα περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο. Προφανώς, η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που καθόμαστε και παρακολουθούμε τι κάνουν καθημερινά. Για να αποτρέψουμε αυτές τις εντάσεις, πιθανά ατυχήματα και ανεπιθύμητες καταστάσεις, λέμε να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας», δήλωσε, ενώ προειδοποίησε ότι «το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρός μας στην ελληνική πλευρά, στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ήταν σαφέστατο και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας οι δυο μας. Πρέπει να γνωρίζετε και να καταλάβετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη δεν θα αποφέρει αποτελέσματα».

Ακόμα μία τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Εντείνονται οι φόβοι για «θερμό» επεισόδιο

Ακόμη ένα επεισόδιο τουρκικής προκλητικότητας σημειώθηκε ανοιχτά του Φαρμακονησίου καθώς όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το OPEN, τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνη «σφήνα» μπροστά από ελληνικό σκάφος ρισκάροντας απροκάλυπτα ένα σοβαρό ατύχημα.

Στο βίντεο φαίνεται το σκάφος του τουρκικού λιμενικού να «μπαίνει» με μεγάλη ταχύτητα λίγα μέτρα μπροστά από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Φαρμακονησίου. Το ελληνικό σκάφος επιχειρούσε στο σημείο θέλοντας να διώξει για μια ακόμη φορά τους Τούρκους ψαράδες που προσπαθούσαν να ψαρέψουν παράνομα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πρόκειται για ακόμα ένα επικίνδυνο περιστατικό στα νερά του Αιγαίου και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι από ανώτατα στελέχη του Λιμενικού για «θερμό επεισόδιο». Θεωρείται «ανοιχτό» από τις ελληνικές Αρχές μετά από παρέμβαση του Λιμενικού σε παράνομους ψαράδες και να έρθουν τουρκικά σκάφη και να στήσουν σκηνικό έντασης , όπως αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο το ότι τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρονται στις παραβιάσεις κάνοντας το άσπρο - μαύρο.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...