Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Η αλλαγή σκυτάλης στην Πειραιώς, η ετοιμότητα και η κινητικότητα για τα ψηφοδέλτια

Η επιλογή του Παύλου Μαρινάκη για τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνωρίζουν καλά το νεοδημοκρατικό παρασκήνιο.

Υπήρξε ωστόσο μια στοχευμένη επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να βάλει το κόμμα σε μία νέα τροχιά με φόντο το μέλλον, θέλοντας ταυτόχρονα να σηματοδοτήσει ένα γενναίο άνοιγμα προς τη νεολαία που ίσως αποδειχθεί και ο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος γραμματέας χρειάζεται να θέσει το μηχανισμό σε απόλυτη οργανωσιακή ετοιμότητα με φόντο τις κάλπες, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πανδημία αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες και για την παραγωγή πολιτικής.

Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται ήδη μια βαθιά ζύμωση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, η σύνθεση των οποίων θα επηρεαστεί από το σύστημα της απλής αναλογικής, τις ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για τη ενίσχυση τους, ώστε να γίνουν οι καλύτερες επιλογές και να αποτραπούν παρενέργειες, με στελέχη που έχουν παραγκωνιστεί να μεταπηδούν σε άλλα λίστες λόγω της ευκαιρίας που προσφέρει η απλή αναλογική.

Μάλιστα, τα πρόσωπα που στελεχώνουν κορυφαίες κομματικές θέσεις και έχουν την πρόθεση να πολιτευτούν, οφείλουν με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για λόγους δεοντολογίας να εγκαταλείψουν, εξέλιξη που θα προκαλέσει ανασχηματισμό στην κομματική πυραμίδα.

Το βάρος την επόμενη μέρα θα δοθεί σε δύο κατά κύριο λόγο κατευθύνσεις: την οργανωτική δουλειά και την επικοινωνία, προκειμένου ο πολιτικός οργανισμός να διαδραματίσει ακόμα πιο δημιουργικά έναν ενισχυτικό ρόλο με έμφαση στη σύσφιξη των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία, στην παραγωγή θέσεων και προτάσεων για τα σύνθετα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία και στην αναγκαία ενεργοποίηση και άλλων δημιουργικών στελεχών.

Την ώρα που το διακύβευμα των επόμενων εκλογών έχει ήδη τεθεί από τα ανώτερα κυβερνητικά χείλη, οι επόμενες κινήσεις και η αποτελεσματικότητα τους αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...