Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η ανησυχία του Μητσοτάκη για την ακρίβεια, τα ερωτήματα για τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φίλων του Πούτιν στην Ελλάδα και γιατί ο Τσίπρας «τρώει» τον Κατρούγκαλο

Παρασκήνιο

Ορεξάτος αλλά και… αγριεμένος επέστρεψε στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολιγοήμερη καραντίνα της περασμένης βδομάδας. Όπως μάθαμε το πρώτο που ζήτησε ήταν αναλυτική ενημέρωση για την εικόνα της αγοράς, και κυρίως πληροφορίες για τις τιμές στα καύσιμα και τα βασικά είδη διατροφής. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε και την δυσφορία του για την «στασιμότητα» που δείχνουν οι τιμές στα πρατήρια την ίδια στιγμή που υπήρξε μια κάποια πτώση την περασμένη βδομάδα στην χονδρική η οποίες όμως δεν έχουν περάσει στις τιμές της λιανικής.
Παράλληλα, όπως και χθες έγραψε το On Target, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαίτησε από τον στενό κύκλο των συνεργατών του να μπει αμέσως και με κάθε μέσο φρένο στην αναπαραγωγή των εκλογικών σεναρίων, που δεν έχουν και καμιά βάση όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας (άντε την Άνοιξη του 2023) είναι το μόνιμο μότο Μητσοτάκη.  

@ Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων που συνεργάζονται με το «βαθύ» σύστημα του Πούτιν στην Ελλάδα. Αφού σε αντίθεση με το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών που όχι μόνο έχουν προχωρήσει σε στοχευμένες κατασχέσεις – δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων Ρώσων ολιγαρχών αλλά έχουν ενημερώσει και την κοινή γνώμη της κάθε χώρας, οι εγχώριες αρχές επιλέγουν τον δρόμο των διαρροών και όχι των επίσημων ανακοινώσεων.
Για τον λόγο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ πλέον ανοιχτά εάν έχουν υπάρξει κυρώσεις στην Ελλάδα κατά Ρώσων πολιτών.
Κάποια Κυβερνητική, Τραπεζική ή Ανεξάρτητη Αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ λοιπόν να βγει δημόσια και να ανακοινώσει με υπεύθυνο τρόπο τα αποτελέσματα των ερευνών τους.
Αύριο κιόλας…        

@ Ευρύτερες συναινέσεις εξασφαλίζει ο διάλογος Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο οποίος θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια με τη νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο και την άφιξη του… «Σουλτάνου» στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος από Αμερικάνους και Ευρωπαίους, προκειμένου να σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, γιατί στην παρούσα φάση μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μεσογείου θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες, με δεδομένο ότι το μέτωπο με τη Ρωσία παραμένει ανοιχτό.
Οι Αμερικάνοι αναγνωρίζουν τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, όπως επίσης θεωρούν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.
Πάντως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε το πρωτοσέλιδο της Χουριέτ, που έκανε λόγο για μυστική συμφωνία Ελλάδος – Τουρκίας – Ισραήλ που αφορά συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου.     

@ Πολύ προβληματισμένος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημαίνει ότι ψήνει μεγάλες αλλαγές. Στους διαδρόμους του Μαξίμου κυκλοφορούν πολλά σενάρια…
Εκείνο που κρατήσαμε και σας μεταφέρουμε είναι ότι μελετά να επαναφέρει  τη λίστα ή να πάει σε κάποιο άλλο δικής του εμπνεύσεως σύστημα πανελλαδικής εκλογής των ευρωβουλευτών. 
Θέλει η νέα ευρωομάδα να είναι δυνατή και άκρως μεταρρυθμιστική…
Δε γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει, αλλά το βέβαιο είναι ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα είναι ανανεωμένο κατά 90%

@ Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως παλιά πολιτική καραβάνα, γνωρίζει ότι η επιστροφή του στην κεντρική πολιτική αρένα, θα είναι δύσκολη υπόθεση. Και αυτό επειδή λόγω και της αναμενόμενης ανόδου του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ θα συγκεντρώσει μικρότερο ποσοστό στην Α’ Αθηνών. Αφήστε που μετά την απογραφή, υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί κατά μια και η έδρα στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. 
Ωστόσο το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα παραπάνω αλλά και στον εσωτερικό ανταγωνισμό που αναμένεται να είναι πολύ σκληρός. Απέναντι του θα έχει Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος έχει «κλέψει» τις καρδιές των νεοδημοκρατών με το μαγικό ραβδάκι του στα ψηφιακά κόλπα και φλερτάρει με την πρωτιά, αλλά και την έμπειρη πλέον Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία έχει δικό της ισχυρό σύστημα στην συγκεκριμένη Περιφέρεια.
Ταυτόχρονα, είναι οι άγνωστες οι βουλές του Μητσοτάκη για το ποιους νέους υποψηφίους θέλει να προωθήσει στο πολιτικό παιχνίδι.
Κάπως έτσι, το κυνήγι του σταυρού για τον πρώην Επίτροπο δεν είναι υγιεινός περίπατος. Και αν πιστέψουμε και τη φημολογία ότι θέλει να είναι πρώτος στην κατάταξη των σταυρών, τότε η πολιτική εξίσωση γίνεται πιο περίπλοκη και πιο δύσκολη…

@ Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που σκέφτονται την αντικατάσταση Κατρούγκαλου από το χαρτοφυλάκιο του τομεάρχη Εξωτερικών. Καίτοι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση να «γειωθεί» ο Κατρούγκαλος από τη θέση, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος… βεζύρης που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ο λόγος για τον αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας και εξάδελφο του αρχηγού, Γιώργο Τσίπρα, που επιθυμεί διακαώς έναν πιο κεντρικό πολιτικό ρόλο. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει έναν πιο «συνθετικό» για την συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας θεωρείται υπερβολικά… «τουρκοφάγος». Ή, τουλάχιστον, περισσότερο απ’ όσο θα ανέχονταν ορισμένοι κεντροαριστεροί φίλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να τούς δει να μετακομίζουν -ή, για την ακρίβεια, να επαναπατρίζονται- στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη…

@ Από έγκυρη πηγή (πιο έγκυρη δεν γίνεται) το On Target πληροφορήθηκε πως «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της Ρένας Δούρου και της Εφης Αχτσιόγλου στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Που δεν είναι άλλη από τον Δυτικό Τομέα της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας. Εξυπακούεται πως θα έχουμε «μαλλιοτραβήγματα», υπό την καλή πάντα έννοια… 

@ Η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μεταθέτει για το… αόριστο μέλλον την εκδίκαση της υπόθεσης, για τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος δέκα κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δύο πρώην πρωθυπουργών.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρόκειται να απολογηθεί τον Απρίλιο χωρίς να αποκλείεται μια νέα αναβολή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση είναι πιθανόν να μεταφερθούν για το επόμενο δικαστικό έτος που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στην περίπτωση κατά την οποία χρησιμοποιηθούν όλα τα νομιμοφανή κόλπα στο πλαίσιο μιας παρελκυστικής πολιτικής, τότε η διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου μπορεί να μετατεθεί χρονικά για μεγάλο διάστημα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

@ Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΣ Λαμία και Ολυμπιακός καλωσορίζουν και ξεκινούν την συνεργασία τους με το SHOPFLIX.gr, τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια όλων των Ελλήνων καταναλωτών.
Το SHOPFLIX.gr βρίσκεται σε κάθε μέρος στην Ελλάδα, και πλέον ως επίσημος χορηγός θα υπάρχει στις ενδυμασίες των αθλητών για την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου της φετινής χρονιάς αλλά και στα γήπεδα όλης της χώρας. 
Από ομάδα σε ομάδα, έτσι δημιουργήθηκε και έτσι λειτουργεί του SHOPFLIX.gr. H «ψυχή» του είναι μια δυναμική ομάδα ταλαντούχων Ελλήνων τεχνικών, experts πωλήσεων, content creators και πολλών ακόμα, που τόλμησαν να σχεδιάσουν μια δυναμικά εξελισσόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών, με άπειρες επιλογές, θέτοντας ως επίκεντρο τον πελάτη και στόχο την πανελλαδική κάλυψη. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Φόρτωση άρθρων...