Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας συνιστά το μεγαλύτερο στοίχημα της Κυβέρνησης - Τι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Παρασκήνιο

Σε έναν διαρκή πόλεμο κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει ακραίες καταστάσεις στην αγορά με αφορμή τη διεθνή κρίση στις τιμές βασικών προϊόντων που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία κάνει άλματα προς τα εμπρός, το μέτωπο της ακρίβειας συνιστά τη νούμερο ένα πρόκληση για την Κυβέρνηση, καθώς απασχολεί κάθετα την κοινωνία και επηρεάζει το γενικότερο πολιτικό κλίμα και κατ΄ επέκταση την κυριαρχία για την επόμενη μέρα και τον αισιόδοξο στόχο της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές.

Η ακρίβεια ως φαινόμενο πλήττει πρωτίστως τα χαμηλότερα και δευτερευόντως τα μεσαία εισοδήματα, δηλαδή τις δεξαμενές εκείνες των ψηφοφόρων που εν πολλοίς καθορίζουν το βράδυ των εκλογών την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Μπορεί η αύξηση των τιμών να αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο διεθνή παράγοντα, ωστόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, δεν εφησυχάζουν και έχουν ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να εντατικοποιήσουν τους αυστηρούς ελέγχους παντού και να επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Την ίδια ώρα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ποντάρουν κατά κύριο λόγο στην εξισορρόπηση της κατάστασης μέσω της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με στοχευμένα μέτρα όπως είναι η μείωση των φόρων και η αύξηση των επιδομάτων γα όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προς αυτήν κατεύθυνση αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα οποία εφόσον επαληθευτούν, θα ανοίξουν το δρόμο για νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που ένιωσε έντονα τις δυνατές αναταράξεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Φόρτωση άρθρων...