Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η απελπισία της αντιπολίτευσης και οι... αβάντες στον Μητσοτάκη

Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα αποτελεί ανεκτίμητη αξία για τη χώρα και την οικονομία, η οποία τιμολογείται θετικά από τις αγορές.

Αυτό δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως αυτά που έχουν περάσει από την εξουσία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αντί για τη δημιουργία ατζέντας μετρήσιμων προτάσεων με το ανάλογο κόστος στις... σωστές στήλες, αναλώνονται σε έναν ανέξοδο λαϊκισμό και προτάσσουν το αφήγημα "να φύγει ο Μητσοτάκης". Όσο θα παραμένουν εγκλωβισμένα σε αυτήν τη γραμμή, τόσο πιο δυσχερής θα είναι η προσπάθεια τους να κερδίσουν πόντους στο πολιτικό χρηματιστήριο και στις δημοσκοπήσεις.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Χθες, άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται ακόμη και πάνω από την εκλογική επίδοση των προηγούμενων Ευρωεκλογών! Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη και πιο σίγουρη... δημοσκόπηση είναι η μέρα των εκλογών και φυσικά τα ψηφοδέλτια που θα έχει μέσα η κάλπη. Ωστόσο, όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ζαχαρίας Ζούπης, η ΝΔ βρίσκεται πάνω από την εκλογική επίδοση των Ευρωεκλογών του 2019 και προηγείται κατά 18,1 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και 21 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων συγκεντρώνει το 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,1%, το ΠΑΣΟΚ 12% και η Ελληνική Λύση 10,5%, Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 28,5% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, στην τέταρτη η Ελληνική Λύση με 9%, στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7,5% και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, η Νίκη με 3,2%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,4% και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου με 1,4%. Οι αναποφάσιστοι είναι... δεύτερο κόμμα με 14,1%, οπότε μπορεί να δούμε πολλά... θαύματα στις Ευρωεκλογές.

Μετά από τόσες και τόσες δημοσκοπήσεις κατά την τελευταία περίοδο, δεν συζητάμε για την πρωτιά, αλλά για τη διαφορά που θα έχει η Νέα Δημοκρατία από τον δεύτερο, ο οποίος φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση, η οποία ωστόσο, παίζεται ακόμη, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Από την άλλη, ας μην απορήσουμε αν το παιχνίδι γίνει στην τρίτη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ υφίσταται φθορά από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου και μπορεί να δώσει μάχη... επιβίωσης με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου! Ο Κουτσούμπας έχει ξαμοληθεί σε ΗΠΑ και Καναδά, μπας και βρει κανέναν κομμουνιστή για να ψηφίσει ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα που μάχεται τον καπιταλισμό, αλλά αναζητεί ψηφοφόρους εκεί όπου προοδεύουν σε συνθήκες καπιταλισμού! Ό,τι μπορεί κάνει και αυτός ο κακομοίρης γενικός γραμματέας...

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ψάχνονται, ενώ ο αρχηγός του κόμματος βολοδέρνει μέσα στα κύματα και στις μπόρες στα νησιά του Αιγαίου, όπου με ένα... αριστερό σκάφος κάνει περιοδεία για να θαυμάσει τα τοπία, να βγάλει selfies και να δώσει νέες... παραστάσεις στο TikTok! Παράλληλα, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελο, να καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την ακρίβεια.

Για την... ακρίβεια, κατέθεσε πρόταση για την "Ακρίβεια Μητσοτάκη", σαν να πρόκειται για τη μόνη χώρα στον κόσμο, όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κουβέντα για τον φίλο τους τον Πούτιν που με την εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε άμεσες συνέπειες στις τιμές της ενέργειας και στη συνέχεια μετάδοση του προβλήματος στην εφοδιαστική αλυσίδα των προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι σύντροφοι προσπαθούν να συνέλθουν από το βέρτιγκο που έχουν πάθει με τις δηλώσεις του αρχηγού τους υπέρ του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ!

Οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μοιάζουν ως αυτοκτονικές. Για παράδειγμα στο θέμα της ακρίβειας, η οποία αναμφίβολα υπάρχει, δεν μπορούν να διαβάσουν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, πιστεύοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι... ιθαγενείς, οι οποίοι θα "τσιμπήσουν".

Με βάση τον πιο απλό συλλογισμό, αν η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με υψηλό πληθωρισμό, τα επιτόκια του ευρώ θα διατηρούνταν στο 0% και δεν θα ανέβαιναν στο 4% που είναι σήμερα. Ούτε αυτό δεν μπορούν να σκεφτούν, ενώ την ίδια ώρα, ο αριθμός αυτών που βλέπουν ως υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα την ακρίβεια, μειώνονται, σύμφωνα με τα ευρήματα σχεδόν όλων των δημοσκοπήσεων των τελευταίων 2-3 εβδομάδων.

Η Βουλή αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ακόμη και στις δύσκολες μέρες με την υπόθεση των Τεμπών, κατάφερε να βγει κερδισμένος. Σε αυτό συνέβαλε και η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν είδε... άσπρη μέρα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τον καλύτερο "πελάτη" για τον Μητσοτάκη, ο οποίος ρίχνει πολιτικές "φάπες" και ανεβάζει τις "μετοχές" του. Αντί στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βρουν τρόπους να μην... πλησιάζει στο κτίριο της Βουλής ο Μητσοτάκης, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον βλέπουν συχνότερα και να τους ρίχνει τις "φάπες" τη μία πίσω από την άλλη!

Μιλάμε για πολιτικό μαζοχισμό! Έτσι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση, όπου ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντι του ένα κατώτερου επιπέδου πολιτικό προσωπικό, εμπεδώνει συνεχώς την κυριαρχία του, η οποία ενισχύει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Αυτό βλέπουν οι αγορές και γι αυτό η ελληνική οικονομία διατηρηθεί το θετικό momentum. Από την άλλη, η αντιπολίτευση με το να έχει ως μοναδικό πρόταγμα την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη, αναδεικνύει τις μοιραίες συγκρίσεις και δείχνει το μέγεθος της απελπισίας της.

Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως σύγχρονος ηγέτης με βεληνεκές που ξεπερνάει τα σύνορα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θυμίζουν αυτούς που επειδή δεν έχουν και δεν ξέρουν τι να πουν, θέλουν απλά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να μην πίνει γάλα! Μέσα από την ανεπάρκεια τους, χωρίς να το θέλουν, γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν το βασικό μέτρο σύγκρισης για να καταστούν εμφανείς οι χαώδεις διαφορές του πρώτου από τους άλλους και εν τέλει προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα δια της... ανικανότητας τους!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...