Παρασκευή
31 Μαΐου 2024

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Ο υπάλληλος που ονομάζεται Jian G. από τις γερμανικές αρχές, εργάζεται για τον ευρωβουλευτή Maximilian Krah, ο οποίος είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του AfD στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο όπως δημοσιεύει το politico.eu.

«Ο Jian G. είναι υπάλληλος μιας κινεζικής μυστικής υπηρεσίας», είπε ο Γερμανός Εισαγγελέας σε μια δήλωση-βόμβα το πρωί της Τρίτης (23/4/24).

«Εργάζεται για έναν Γερμανό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019. Τον Ιανουάριο του 2024, ο κατηγορούμενος μετέφερε επανειλημμένα πληροφορίες σχετικά με διαπραγματεύσεις και αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πελάτη του, στις υπηρεσίες πληροφοριών», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έσπευσαν να ζητήσουν μια ταχεία έρευνα στις Βρυξέλλες για τη σύλληψη.

«Αυτοκρατορίες όπως η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν ενεργά να υπονομεύσουν τις δημοκρατίες μας στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η έρευνα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να επιταχυνθεί», δήλωσε ο Terry Reintke, επικεφαλής υποψήφιος των Ευρωπαίων Πρασίνων.

«Απαιτούμε προκαταρκτικά αποτελέσματα πριν από τις εκλογές. Οι συνέπειες πρέπει να ακολουθήσουν γρήγορα. Οι άνθρωποι που επιτίθενται στην ακεραιότητα των δημοκρατιών μας πρέπει να λογοδοτήσουν».

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επίσης τη Δευτέρα τρία άτομα που είναι ύποπτα για παροχή πληροφοριών για στρατιωτική τεχνολογία σε κινεζική υπηρεσία πληροφοριών.

Η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, καλώντας τη Γερμανία «να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την κατηγορία της κατασκοπείας για να χειραγωγήσει πολιτικά την εικόνα της Κίνας και να δυσφημήσει την Κίνα», μετέδωσε το γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunkt.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: «Με τον Ανδρουλάκη θα ήθελα να παίξω μπάσκετ» – Πού θα ήθελε να πάει με Κασσελάκη και Κουτσούμπα

«Θα πήγαινα με τον Στέφανο Κασσελάκη στα μπουζούκια», αλλά ενδεχομένως λίγο... καταναγκαστικά, με βάση την ερώτηση που του ετέθη κατά την συνέντευξη των Παραπολιτικών 90,1, είπε ο ...

Φόρτωση άρθρων...