Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Η "Black Friday" του ΣΥΡΙΖΑ και το αριστερό... ζεϊμπέκικο του Κασσελάκη

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, κάτι που αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Η Αχτσιόγλου και οι... λοιποί συγγενείς, καθώς και οι δύο της "Ομπρέλας" (Τσακαλώτος, Πέρκα) ξεκινούν μια νέα... περιπλάνηση στα αχαρτογράφητα ύδατα της συγκρότησης μιας νέας και "ορφανής" κοινοβουλευτικής ομάδας, που προέκυψε μέσα από τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα βολοδέρνει στους πέντε δρόμους!

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Κασσελάκης, μετά την έμμεση αποπαρασίτωση του κόμματος και ενώ δήλωνε ότι είναι με τους νοικοκύρηδες, τους πατριώτες και το Κέντρο, τώρα το ρίχνει στο αριστερό... ζεϊμπέκικο! Από την άλλη πλευρά, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση (από τους λίγους σοβαρούς) θα προσπαθήσει να βρει τον βηματισμό της, στοχεύοντας κατ΄ αρχάς στην απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καταγράψει ένα καλό ποσοστό στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας (θα μπορούσε να αποτελέσει υπό άλλες συνθήκες την κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος προκάλεσε σοκ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με τους νοικοκυραίους! Ορθά κοφτά και αυτό το παλικάρι βάζει τη δική του "βόμβα" στα θεμέλια της Αριστεράς, απαξιώνοντας την ακόμη περισσότερο στα μάτια του μέσου λογικού πολίτη και νοικοκύρη. Καθίσταται χειρότερος από τον Πολάκη, παραμερίζοντας τους νοικοκυραίους και θεωρώντας ότι το παιχνίδι για την Αριστερά πρέπει να στραφεί στους... περιθωριακούς, στους αναρχικούς, στους "ευάλωτους" και γενικά σε κάθε... πικραμένο που αποτελεί μειοψηφία, η οποία διώχνει τους νοικοκύρηδες. Αυτό συνέβη στις τελευταίες εκλογές με τον Τσίπρα, αλλά, ο... δυστυχής Τεμπονέρας, την έκανε την... πατατιά!

Με τα μυαλά που έχουν όλοι αυτοί στη σημερινή Αριστερά, δεν πρόκειται να δουν Θεού πρόσωπο και θα ηττηθούν κατά κράτος από τον γκαφατζή και αδαή Κασσελάκη, ο οποίος όμως, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά νομίζει ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη!

Η ομάδα του Κασσελάκη μιλάει για αποστάτες και τους καλεί να παραδώσουν την έδρα. Προφανώς θα είχαν υπόψιν τους ότι το... ίδιο έκαναν και όλοι αυτοί που λάκισαν από διάφορα κόμματα και κομματίδια, πηγαίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη! "Αλλά, τέτοιοι είναι", όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Κουτσούμπας του Περισσού και... εκ του περισσού! Κασσελακικοί και Αντι-Κασσελακικοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους σιχαθούν οι νοικοκύρηδες και να τους στείλουν ακόμη πιο κάτω στον βούρκο της ανυποληψίας.

Ο Κασσελάκης πιστεύει ότι με τον Πολάκη, την Αυγέρη, την Τζάκρη και διάφορα αξιολύπητα "ορφανά" της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα... κερδίσει τον Μητσοτάκη, ενώ την ίδια στιγμή, καταρρέει. Οι... απέναντι πιστεύουν ότι ο Κασσελάκης είναι συντηρητικός και ήρθε για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο όμως έχουν απομείνει ο Πολάκης και ο... άχαστος τέως αρχηγός Αλέξης, μαζί με το σόι του και την υπόλοιπη... παρέα. Έφυγε και ο σύντροφος Παπαδημούλης, ετοιμάζεται να την κάνει και ο Δραγασάκης, ενώ καθημερινά φεύγουν κατά εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγικοί όσοι έχουν απομείνει στον Κασσελάκη, μοιραίοι και αξιολύπητοι όσοι πάνε απέναντι του.

Όσα συμβαίνουν στην -τύποις- αξιωματική αντιπολίτευση, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει κόσμο από τους Αντι-Κασσελακικούς και θα επιδιώξει συνεργασία με την Αχτσιόγλου και τους λοιπούς. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί εντός του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούν να... διανοηθούν ότι θα είναι συνάδελφοι σε μια μελλοντική κοινοβουλευτική ομάδα με τον Τσακαλώτο, τη Θεανώ Φωτίου, τη Σία Αναγνωστοπούλου και τους μουσουλμάνους που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη. Αν ο Ανδρουλάκης επιχειρήσει ένα τέτοιο άνοιγμα, θα δημιουργήσει μια νέα φουρνιά "μεταναστών", προς τον Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, από την άλλη, βλέπει ότι γίνεται "αιμοδότης" του κόμματος των "αποστατών", του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ 25 και της Πλεύσης Ελευθερίας. Στις Ευρωεκλογές όλοι αυτοί θα φάνε τα... λυσσακά τους, αλλά σε περιβάλλον εθνικών εκλογών, λόγω πόλωσης, κάποιοι μπορεί να μείνουν εκτός Βουλής, με πιθανότερους τον Βαρουφάκη και την Κωνσταντοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ "παράγει"... θέαμα, τρέλα, γέλιο και φουλ ξεφτίλα. Τα "υπο-προίόντα" και "παρα-προϊόντα" της Κουμουνδούρου, θα διαμορφώσουν νέο πολιτικό τοπίο, το οποίο εν πολλοίς θα είναι υπέρ του Μητσοτάκη. Βέβαια, υπάρχει ένα... θεματάκι. Αν η επόμενη Βουλή είναι εννιακομματική, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του δεύτερου κόμματος δεν ξεπεράσει το 15%, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Αλλά, είναι πολύ νωρίς για να ανοίγουμε τώρα τέτοια ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα σημαντικό crash test για όλους, καθώς θα... μετρηθούν, θα... ζυγιστούν και ό,τι γράψει το... κοντέρ!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση σ...

Φόρτωση άρθρων...