Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η δημοσκόπηση που αναστατώνει τον Κασσελάκη και οι... κωμικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata δεν φημίζεται για εταιρεία που... πρόσκειται στην κυβέρνηση και παραδοσιακά συνδεόταν με ικανοποιητικά ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και έρχεται σε μια στιγμή που ο... ψωνισμένος Κασσελάκης κάνει όνειρα για να κερδίσει τον Μητσοτάκη, αλλά τελικώς το κόμμα του καταλήγει περίγελως, δίνοντας μάχη με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση!

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Όλες οι δημοσκοπήσεις παραπέμπουν σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί συνεχώς, ενώ η αποχώρηση σημαντικών στελεχών του που είναι βουλευτές, θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για τον αρχηγού του... εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ότι σε άλλο κόμμα δεν θα έβγαινε αρχηγός, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα "παράθυρα" ενός ημι-ανοργάνωτου κόμματος, το οποίο, μάλλον παραπέμπει σε... μαγαζί στην υπόγα!

Ως προς τη δημοσκόπηση, απλά αναφέρουμε για την ιστορία ότι μετράει τη Νέα Δημοκρατία στο 34% και από κει και πέρα, μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα. το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 12%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο 10,5%. Επιπλέον, η Ελληνική Λύση παραμένει σταθερά σε ανοδική τροχιά με ποσοστό 4%, ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και στη συνέχεια η "Νίκη" και οι "Σπαρτιάτες" με 2,5%, το ΜεΡΑ 25 με 2% και οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15,5%.

Ως προς τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το 35% των ερωτηθέντων επισημαίνει ότι θα ωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ και το 33% η Νέα Δημοκρατία. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, επίσης το ίδιο ποσοστό δηλώνει τον "Κανένα", ενώ κάτω από 6% λαμβάνουν Ανδρουλάκης, Κασσελάκης και Κουτσούμπας. Ως προς τις θετικές γνώμες, ο Μητσοτάκης λαμβάνει το 33% και ακολουθούν ο Κουτσούμπας με 23%, ο Ανδρουλάκης 18%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 15%, ο Βελόπουλος 13%, ο Κασσελάκης 11%, ο Νατσιός της "Νίκης" με 4% και ο Στίγκας των "Σπαρτιατών" με 3%. Ως προς τις εξελίξεις που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ, το 24% εκτιμάει ότι οι πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών θα τον ωφελήσουν, ενώ το 69% ότι θα τον ζημιώσουν. Επίσης, το 42% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζεται και το 44% όσων ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, μάλλον έχει συνέχεια στην πτώση, εφόσον φύγουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του πυρήνα της Αχτσιόγλου. Με την εικόνα του Κασσελάκη να πηγαίνει όλο και πιο χάλια, τον ίδιο να συγκεντρώσει ποσοστό καταλληλότητας για την πρωθυπουργία κάτω του 6%, είναι να απορεί κάποιος με τις ανοησίες (ή "τρολιές" του), ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Ας δώσει μάχη επιβίωσης στις Ευρωεκλογές για να κρατηθεί στην τρίτη θέση και να μην τον ξεπεράσει ο Κουτσούμπας και μετά συζητάμε όλα τα άλλα.

Ο Κασσελάκης δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Κοντεύει να δει μονοψήφιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος... αρλουμπολογεί ασύστολα, "εκτοξεύοντας"... κοτσάνες, είναι δέσμιος της καθοδήγησης του από τον Πολάκη και σε λίγο θα δει και άλλο κόμμα το οποίο θα βρίσκεται πιο αριστερά του, τη στιγμή που ίδιος δηλώνει Αριστερός, ενώ είναι φιλελεύθερος! Στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει απομείνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται επειγόντως ειδική ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων για να μελετήσει όσα τρελά και κωμικά συμβαίνουν!

Όλα τα προαναφερόμενα αποτελούν τη χαρά του Μητσοτάκη, ενώ λαμπάδα πρέπει να του ανάψει και ο Ανδρουλάκης, ο οποίος σε επίπεδο καταλληλότητας για την πρωθυπουργία "βράζει" στην ίδια... θερμοκρασία με τον Κασσελάκη, αλλά ευνοείται λόγω της πτώσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της μικρής ανόδου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εδραιώνεται στη δεύτερη θέση. Τουλάχιστον δεν πλήττουμε με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε, τα οποία είναι εξόχως διασκεδαστικά από κάθε άποψη...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...