Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η δύσκολη εξίσωση της «Όμικρον» και οι κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα

Παρασκήνιο

Μία δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει η Κυβέρνηση με φόντο τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» σε ολόκληρη την Ευρώπη που δημιουργεί νέες αναταράξεις, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον.

Η Κυβέρνηση επέδειξε για μία ακόμη φορά γρήγορα ανακλαστικά και πήρε την πρώτη δέσμη μέτρων για να περιορίσει τη διασπορά στη διάρκεια των εορτών, με έμφαση στη χρήση της μάσκας παντού και στη αξιοποίηση των self tests για όσους συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν.

Σε μία περίοδο που οι προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικές, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να ισορροπήσει μεταξύ του κυβερνητικού σχεδίου για τη νέα χρονιά και των απαραίτητων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους και αναμένουν κάτι θετικότερο για το επέκεινα.

Στις κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις ξορκίζουν ένα νέο λοκ ντάουν που θα ήταν καταστροφικό για την παραγωγική διαδικασία και ρίχνουν το βάρος σε στοχευμένα μέτρα  μετά την 3η Ιανουαρίου, αναμένοντας ταυτόχρονα τις επιστημονικές μελέτες το επόμενο δεκαπενθήμερο για την αποδοτικότητα των εμβολίων απέναντι στη νέα μετάλλαξη.

Στην παρούσα φάση, θέμα για κλείσιμο των σχολείων δεν δείχνει να υπάρχει, ενώ αισιόδοξα φαίνονται τα μηνύματα από τη συμμετοχή των νέων ηλικιών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο με την έλευση της νέας παρτίδας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο καλούνται να επιδείξουν υψηλή ανθεκτικότητα και γρήγορες αντιδράσεις σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου η εθνική προσπάθεια για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να ανακοπεί, ενώ η ενίσχυση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της νέας φάσης της πανδημίας καθίσταται μονόδρομος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...