Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, η επικοινωνιακή ενίσχυση της γαλάζιας ευρωομάδας και οι τάσεις απομόνωσης της Άγκυρας

- Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου όσον αφορά στις σχέσεις των Ευρωπαίων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό που έχει μεγάλη αξία κυρίως σε ότι αφορά στο ελληνικό κοινό είναι πως καταγράφεται μια προτίμηση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες σε ποσοστό 63% για την καθημερινή ενημέρωση. Την ίδια ώρα, ένα μικρότερο ποσοστό των Ελλήνων σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δείχνει εμπιστοσύνη στην τηλεόραση. Συνεπώς, για τα ίδια τα sites καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για τη διαρκή βελτίωση τους, καθώς συνιστούν πλέον την ναυαρχίδα των ΜΜΕ στη χώρα.      

- Εκτός των άλλων, στην επίμαχη έρευνα το μάτι μας έπεσε και σε κάποια άλλα ποιοτικά στοιχεία που αναδεικνύουν οι συμμετέχοντες και σχετίζονται με την παρουσίαση των επιμέρους θεμάτων. Ειδικότερα, οι πολίτες, σχεδόν έξι στους δέκα, συσχετίζουν το άνοιγμα ενός άρθρου με τον τίτλο του και λιγότερο με μια καλή φωτογραφία ή ενός ελκυστικού video. Σε μία εποχή που η τεχνολογία κυριαρχεί, μπορεί να δει κανείς πως και οι παραδοσιακές δημοσιογραφικές πρακτικές παίζουν πάντα το δικό τους σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση.  

- Ένα νέο πόστο εντός του πλαισίου της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε η "μπαρουτοκαπνισμένη" Άννα Ασημακοπούλου, αυτό της εκπροσώπου Τύπου. Για το θέμα υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ενισχυθεί επικοινωνιακά το έργο του κόμματος στις Βρυξέλλες. Διότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένας κεντρικός συντονισμός και πήγαινε στο βρόντο μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εκεί…. Καλορίζικη!         

- Οι διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως δεν περνούν απαρατήρητες από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε . Το παραλήρημα Μπαχτσελί με τον χάρτη που παρουσίαζε το μισό Αιγαίο τουρκικό προκάλεσε την αντίδραση του Γερμανού πρέσβη Ερνστ Ράιχελ στην Αθήνα, ο οποίος έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας. Σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά πως «οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας είναι απαράδεκτη».  Με αυτές τις πέρα από κάθε λογική κινήσεις, το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτα στο δρόμο της περιθωριοποίησης….   

- Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πίστωση του power pass  στο τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας πλήρωσε εξωπραγματικούς λογαριασμούς ρεύματος τους προηγούμενους μήνες και τώρα έφτασε η ώρα να λάβει ένα μέρος των χρημάτων του πίσω και να επέλθει μια ισορροπία…. Την ίδια ώρα τόσο το κράτος, όσο και οι πολίτες ετοιμάζονται για το fuel pass 2, το οποίο στα τέλη του μήνα αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους κατόχους Ι.Χ, σε μία χρονιά που οι τιμές των καυσίμων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο.            

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...