Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η εντυπωσιακή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και τα ευρήματα - έκπληξη

Πολιτική

Η πρώτη δημοσκόπηση της GPO μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την "Κασσελακειάδα" είναι εξόχως αποκαλυπτική για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Τα ευρήματα ανακαλούν στη μνήμη μας πρόσφατες περιόδους στο... ποδόσφαιρο, όπου ο  Ολυμπιακός ήταν πρώτος στη βαθμολογία από τον Ιανουάριο με καμιά εικοσιπενταριά βαθμούς από τον δεύτερο, κερδίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα πριν βγει ο χειμώνας! Η ΝΔ, με βάση τη δημοσκόπηση της GPO βρίσκεται μακράν από τους άλλους και... απολαμβάνει τη μοναξιά της με ένα ποσοστό 36,6%!  

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα, το 43,8% κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης και αυτό είναι που μετράει περισσότερο από το 54,4% όσων κρίνουν αρνητικά. Εδώ ισχύει το γνωστό "όλοι οι άλλοι και εγώ μόνος μου". Εξυπακούεται ότι σε σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών, η ακρίβεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος με ποσοστό 55%, ενώ σε ποσοστό 89% υπάρχει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όμως το μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκεται στη δεύτερη θέση και κάτω. Η "Κασσελακειάδα" και όσα διαλυτικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει το κόμμα στο 12,9%! Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, ένα κόμμα με νέο αρχηγό να βρίσκεται σε νέο κύκλο μεγάλης πτώσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Κασσελάκης δεν έχει ξεκινήσει και τόσο... καλά, γι αυτό γίνεται... μακελειό μέσα στο κόμμα, το οποίο υπολείπεται κατά 23,7 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία και δίνει μάχη επιβίωσης με το ΠΑΣΟΚ, που έχει ποσοστό 11,9%.

Όμως... Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίζει να πέφτει με... φόρα και μετά το πατατράκ των εκλογών του Μαίου-Ιουνίου, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν επωφελείται. Όσο εύκολο είναι το συμπέρασμα ότι ο Κασσελάκης δεν κάνει για να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας, άλλο τόσο εύκολο είναι να πούμε ότι δεν τραβάει και ο Ανδρουλάκης. Αν συνεχιστεί το χάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στη δεύτερη θέση και ο Κασσελάκης θα δίνει μάχη με τον Κουτσούμπα για την τρίτη θέση! Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός προκρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 48% και ακολουθεί από πολύ... μακριά ο Ανδρουλάκης με 13,8% και στη συνέχεια ο Κασσελάκης με 12,1%. Το καλό για τον Κασσελάκη είναι ότι το 76,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές είναι με το μέρος του καθώς δεν εγκρίνουν τη στάση των... Σκουρλετοβιτσοτζουμακοφίληδων, ενώ το υπόλοιπο 23,8% είναι απέναντι του ή δεν ξέρει ή δεν απαντά. Επιπλέον, το 77,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι το κόμμα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, επικροτώντας προφανώς τις κινήσεις του Κασσελάκη απέναντι στους πολέμιους του. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους οι αντίπαλοι του Κασσελάκη, γιατί αν προχωρήσουν στην ίδρυση κόμματος, τότε το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να έχουν την ίδια τύχη με τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη! Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, είναι ότι το 48,6% όσων εκφράζουν την πρόθεση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι διαφωνούντες με τις επιλογές Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική, ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Σε σχέση με το τι... καπνό "φουμάρει" ο Κασσελάκης από πλευράς ιδεολογίας, το 17,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι Κεντροαριστερός, το 17% Κεντροδεξιός, το 15,6% Κεντρώος, το 14,3% Δεξιός και μόλις το 6,1% Αριστερός, ενώ το 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω! Μύλος! Ο Στέφανος φαίνεται ότι έχει μπερδέψει ολόκληρο το εκλογικό σώμα, αλλά φαίνεται ότι μάλλον παραμένει ισχυρός στο κόμμα του, καθώς αυτοί που τον στηρίζουν αντιστοιχούν στα 3/4 και αυτοί που στοιχίζονται απέναντι του αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 1/4. Τα ευρήματα αυτά πρέπει να τα διαβάσουν πολύ σοβαρά οι αμφισβητίες του, καθώς αν παραμείνουν στο... μαντρί θα τους έχουν στο... φτύσιμο, ενώ αν φύγουν, τότε θα τους φάει ο... κακός λύκος!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...