Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η επίθεση στον Παπαχρήστο και το «καλλιτεχνικό»… ξέπλυμα του Καραγιώργη

Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος από τον αποδεδειγμένα σκοτεινό τύπο και τζάμπα μάγκα εφοπλιστή Καραγιώργη ο Lykavitos.gr (που ως γνωστόν δεν ξεχνά ποτέ τους… φίλους του) ανασύρει από το πλούσιο αρχείο του ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα – όχι δικό μας – αλλά του φιλο-ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ σάιτ ieidiseis.gr.

Το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω, δημοσιεύθηκε στις 20-7-2022 σχεδόν έναν χρόνο πριν, αποτελεί πράγματι μνημείο δημοσιογραφικού πλυντηρίου του Καραγιώργη που αντικειμενικά θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Δημοσιογραφίας. Kαι για αυτό και μόνο τον… επιμορφωτικό λόγο το αναδημοσιεύουμε.

Παράλληλα αυτό που παρατηρήσαμε με μα γρήγορη ματιά, ήταν  πως το ieidiseis.gr  δεν ασχολήθηκε… επισταμένως με την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Παπαχρήστος, η οποία μάλιστα εκτυλίχθηκε – όπως ο ίδιος ο Παπαχρήστος αποκάλυψε - ενώπιον του Θανάση Τσεκούρα.

Τέλος (και πληροφοριακά) σε ότι έχει να κάνει με τον ίδιο Καραγιώργη, όπως μαθαίνουμε τα πράγματα είναι εξαιρετικά… ζόρικα. 
Αφού η άνανδρη επίθεση του σε βάρος του Συμβούλου Έκδοσης των Νέων, της ιστορικής δηλαδή καθημερινής έκδοσης της Alter Ego, προφανώς και ΔΕΝ θα μείνει ατιμώρητη και χωρίς συνέπειες. 
Από τις αρμόδιες Αρχές και την Ελληνική Δικαιοσύνη πάντα.  

Απολαύστε στην συνέχεια το «ρεπορτάζ»... γνώμης του ieidiseis.gr
      
« Δεν θα κομίζαμε και καμμιά γλαύκα στην Αθήνα αν διαπιστώναμε ότι η δημοσιογραφία,πολλές φορές, στη χώρα μας βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και την πνευματική και την ψυχική.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από 4-5 μήνες συγκεκριμένα ΜΜΕ ξεσάλωσαν με τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, τις «ανάρμοστες σχέσεις» του με Ρώσους ολιγάρχες, την απόπειρα του Πούτιν να στήσει «ρωσικό δίκτυο» καναλιών μέσω της Hellas-Net και ό,τι άλλο μπορεί να βγάλει η (νοσηρή) φαντασία του ανθρώπου.

 

Κυριολεκτικά, «ό,τι του λαλεί του λολοστεφανή» βρήκε εξέχουσα θέση σε ΜΜΕ που κατά τα λοιπά θεωρούνται έγκυρα και «συστημικά».Αλλωστε, scripta manent, που έλεγαν και οι φίλοι μας οι Λατίνοι.
Οσα βέβαια δεν έχουν προλάβει οι παραμυθατζήδες να διαγράψουν από το Διαδίκτυο…

 

Βέβαια, όποιος ήθελε να λειτουργήσει ως κανονικός δημοσιογράφος και όχι ως ερασιτέχνης παραμυθάς, θα μπορούσε να κάνει το αυτονόητο. Να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο και να μάθει τουλάχιστον τη δική του εκδοχή.
Άσε που θα πονηρευόταν ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» από ένα απλό γεγονός. Την περίοδο που λυσσομανούσαν τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα, ο εφοπλιστής ήταν τόσο… ανήσυχος, που είχε πάρει την παρέα του και είχαν «μεταναστεύσει» σε τόπους τροπικούς και εξωτικούς, κάπου στις μακρινές Μαλδίβες. Ενα στοιχείο που από μόνο του αρκούσε για να καταρριφθούν τα «ρωσικά» παραμύθια. Γιατί για να φτάσει εκεί το αεροσκάφος του Καραγεώργη είχε περάσει δυο-τρία διεθνή αεροδρόμια, κάτι που θα απέφευγε κάποιος που είχε τον φόβο του αμερικανικού FBI.Aλλά,αυτό ας το αφήσουμε, τροφή για σκέψη, για τις επόμενες «αποκαλύψεις» από τα δημοσιογραφικά σαΐνια.

 

Πάμε στα προχθεσινά. Εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του καραβιού της Καρύστου που υποτίθεται ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη των ΗΠΑ. Ποια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία έχει αναλάβει για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης την μεταφορά του πετρελαίου στις ΗΠΑ? Η εταιρεία Times Navigation,ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη. Ναι, καλά καταλάβατε του ανθρώπου που τον «φωτογράφιζαν» τα έγκυρα και συστημικά ΜΜΕ, με αναρίθμητα δημοσιεύματα για… Πούλιτζερ, περίπου ως «σταθμάρχη του Πούτιν» στην Ελλάδα.
 

Ερώτηση για τα σαΐνια : υπάρχει πιθανότητα, μία στο εκατομμύριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με εταιρεία, για την οποία υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία για σχέσεις με τη Ρωσία? Οποιος απαντήσει καταφατικά να περάσει από εμάς, να τον δούμε και εγγυόμαστε ότι θα έχει εμβληματική θέση στο Μουσείο Δημοσιογραφικής…Βλακείας που σχεδιάζουμε να ανοίξουμε.
 

Για όλους τους άλλους, που αποδεδειγμένα δεν διεκδικούν θέση στο …Μουσείο μας, αντίθετα είναι «μπαρουτοκαπνισμένα παιδιά της πιάτσας», μαθημένα μια ζωή στις εργολαβίες και στο νταραβέρι, μια ερώτηση: θα ζητήσει κανένας συγγνώμη από τον Γιάννη Καραγεώργη; Ετσι ,ρε παιδί μου,για το ξεκάρφωμα!» 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...