Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

Η μοναξιά του ΣΥΡΙΖΑ και η δυναμική επανεκκίνηση του ΚΙΝΑΛ

Παρασκήνιο

Στις καλένδες βρίσκονται ήδη τα μεγαλόπνοα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που θα αντιμετώπιζε στα ίσια τη σημερινή Κυβέρνηση ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Οι πολιτικοί ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου εγκλωβισμένοι στη μεγάλη τους πλάνη πίστεψαν προς στιγμή ότι θα εκμεταλλεύονταν εκ νέου τη μεγάλη λαϊκή βάση των προοδευτικών πολιτών για να εξυπηρετήσουν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς χωρίς το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανασύνταξης, με ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων να επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, βλέποντας μπροστά τους ισχυρό το ενδεχόμενο το Κίνημα να πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό σκηνικό βάζοντας τη σφραγίδα του στις μελλοντικές εξελίξεις.

Η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η απουσία μιας σοβαρής στρατηγικής φαίνεται να στοιχίζουν ακριβά στον κ. Τσίπρα και την παρέα του, καθώς γίνεται σαφές ότι την δημοσκοπική κατάρρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολούθησε ένα δυναμικό restart της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η νέα ηγεσία της θέτει ως πρωταρχικό στόχο να αυξήσει την επιρροή σε ολόκληρη την κοινωνία, να πετύχει την καθιέρωση του ΠΑΣΟΚ σε διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά, αφήνοντας σε δεύτερη φάση τη συζήτηση για όποιες συνεργασίες. Οι αλαζόνες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους και αντιλαμβάνονται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδέχεται να εκλιπαρούν τη Χαριλάου Τρικούπη, μήπως και πετύχουν την όποια προσέγγιση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται αντιληπτή παντού η μοναξιά και η περιθωριοποίηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος αδυνατεί να ελέγξει τις εξελίξεις και μη μπορώντας να αντιδράσει, απλά περιμένει μια νέα εκλογική συντριβή, δηλαδή το τέλος της δικής του ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σκουρλέτης στα χαρακώματα του 3% υπέρ βωμών και εστιών της κομματικής γραφειοκρατίας

Ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά κυρίως ως εσωκομματικός παράγοντας, ο Πάνος Σκουρλέτης είναι αυτό που θα λέγαμε τυπικό δείγμα «μικροαστικού σταλινισμού». Παρότι κοινωνικά είναι περισσό...

ΚΥΣΕΑ: Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος (ονόματα)

Αποστρατεύθηκαν οι αρχηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Σήμερα συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφ...

Το φάντασμα

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου, και δεν είναι ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επενδύει στη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ευτύχησε...