Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η «παράδοση» της Κομμουνιστικής Αριστεράς στην Μειοδοσία, γιατί οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο και ποιοι προηγούνται στην Ά της Αθήνας

Παρασκήνιο

Η δημοσιοποίηση προϊόντων τηλεφωνικών υποκλοπών, βάση της κείμενης νομοθεσίας, συνιστούν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ πράξη, και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον νόμο.
Επιπλέον η δημοσιοποίηση τηλεφωνικών διαλόγων του επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κανονικό ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 
Και το κόμμα που το «υλοποιεί» ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ξεκάθαρα ευνοεί την Τουρκική ατζέντα ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξυπηρετώντας παράλληλα «συστήματα» εμπόρων όπλων που βρίσκονται εκτός του παιχνιδιού των εξοπλισμών. 
Η Κομμουνιστική Αριστερά και ειδκότερα οι νεο - κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βεβαίως διαχρονικά «παράδοση» στην ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ όπως ακριβώς συνέβη εσχάτως και με το Σκοπιανό. 
Ελπίζουμε πως οι Έλληνες πολίτες θα την πληρώσουν στις εκλογές με το νόμισμα που της αξίζει.           

@ Διαβάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο «Θέμα» και στον Δανίκα, ισχυροποιήθηκε περαιτέρω η εκτίμηση που το On Target πρώτο είχε διατυπώσει, πως οι πρώτες εκλογές, αυτές της απλής αναλογικής θα γίνουν στις 14 ή 21 Μαΐου και η «μητέρα των μαχών», οι κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής στις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου. 

@ Η εικόνα συνολικά που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου από το μέτωπο των δημοσκοπήσεων είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από την Αυτοδυναμία πριν τις δεύτερες κάλπες. Εκτός και εάν δεν φτάσουμε σε αυτές, αφού παρά το μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία κορυφής και σχηματισμός Κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. 
Με τον Μητσοτάκη βεβαίως πρωθυπουργό… 

@ Στον Σκέρτσο φαίνεται να καταλήγει το Μαξίμου για την θέση του εκπροσώπου στην Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, αφού το σοβαρό προφίλ του Ακη Σκέρτσου και η βαθιά γνώση του συνόλου της κυβερνητικής ατζέντας – και όχι μόνο της προεκλογικής – συνιστά αδιαμφισβήτητο προσόν.
Ειδικά όταν θα έχει απέναντι του την Τσαπανίδου, που είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΗ με τα θέματα οικονομίας 

@ Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, οι έρευνες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Εκλογική Περιφέρεια της Α ' Αθήνας και που κάποιες από αυτές θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας. Σ ' αυτές αναδεικνύονται η ακρίβεια, τα εθνικά θέματα και η ενεργειακή κρίση ως την τριάδα που απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες της περιοχής από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, ενώ από τα τοπικά προβλήματα ξεχωρίζουν η κατάσταση της καθαριότητας, η εγκληματικότητα παραβατικότητα και η κατάσταση του οδικού δικτύου. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα όσον αφορά τις υποψηφιότητες ενόψει βουλευτικών εκλογών. Έτσι πληροφορούμαστε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας γνωστής εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο δείγμα, ότι στην Ν.Δ ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πρώτος μακράν, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ Βούτσης, Τζανακόπουλος και Ηλιόπουλος προηγούνται αισθητά των υπολοίπων. Όσον αφορά δε στο ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης φαίνεται να εξασφαλίζει αυτή την ώρα την έδρα έναντι του Παύλου Γερουλάνου, ενώ στην αρχή πολλοί έβλεπαν σκληρό ντέρμπι.
 

@ Στο αμέσως προσεχές διάστημα και προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, αναμένεται μια κομβικής σημασίας νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Έχοντας υπ' όψιν τις σχετικές νομικές εισηγήσεις, ετοιμάζεται η νομική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει την υποψηφιότητα στις εκλογές πολιτικών προσώπων τα καταδικαστεί για δολοφονίες ή και για συμμετοχή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ή ακόμη και σχηματισμών οι οποίοι δεν υπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (βάσει του άρθρου 29 του Συντάγματος). Υπό αυτό το πρίσμα, είναι εξαιρετικά πιθανό να αποκλειστεί εν τέλει η συμμετοχή νεοφασιστικών κομμάτων και παραφυάδων της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές.

@ Παραδοσιακά κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών μας κάνει τη... χάρη να ανοίξει την εφαρμογή για τις διορθώσεις στο έντυπο Ε-9, ώστε να καταγραφεί η ακριβής εικόνα της περιουσίας του καθενός μας την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους. Το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά, με προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των ακινήτων και βέβαια, να μη χρειαστούν αλλαγές στην πορεία, οι οποίες δεν θα μπορούν να γίνουν χωρίς την καταβολή προστίμου. Βέβαια, οι περισσότεροι φορολογούμενοι απευθύνονται στους λογιστές και οι λιγότεροι κάνουν μόνοι τους τις αλλαγές με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν από τα συμβόλαια (παλαιά ή νέα) και τα στοιχεία της κτηματογράφησης. 

@ Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί πολλές... παραφωνίες, καθώς είτε δεν αναφέρονται αυθαιρεσίες, είτε γίνονται λάθη και γενικώς στο τέλος, μπλέκει ο ιδιοκτήτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος σε χρήμα και ταλαιπωρία. Πάντως, οι άμεσοι ωφελούμενοι από τη διαδικασία συμπλήρωσης των στοιχείων είναι όσοι αποδεδειγμένα πρέπει να δηλώσουν λιγότερα τετραγωνικά σε σχέση με τα ισχύοντα. Λιγότερα τετραγωνικά, λιγότερος φόρος. Περισσότερα τετραγωνικά, υψηλότερος φόρος. 

@ Ακόμη πιο δυνατός πυλώνας της απολιγνιτοποίησης της Ιταλίας καθίσταται ο όμιλος Mytilineos, μέσω της συμφωνίας δεκαετούς διάρκειας που υπέγραψε με την εταιρεία Statkraft για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στη γειτονική χώρα. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία παραγωγής ρεύματος από τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 63 μεγαβάτ. Όλα τα έργα έχουν αναπτυχθεί και βρίσκονται επί του παρόντος σε φάση κατασκευής από την Mytilineos, ενώ η ημερομηνία εμπορικής εκμετάλλευσης για κάθε ένα από τα έργα αναμένεται σταδιακά κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2023 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2024. 
Η Mytilineos έχει ήδη καθιερωθεί στην Ιταλία, καθώς θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την Εταιρεία, τόσο για τα έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας, όσο και για έργα αποθήκευσης. Μάλιστα, κατασκευάζει 156 μεγαβάτ στην Ιταλία, εκ των οποίων τα 127 μεγαβάτ, αφορούν σε έργα ηλιακής ενέργειας και τα 31 μεγαβάτ είναι έργα αποθήκευσης.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...