Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η ...προτροπή του Ερντογάν να ψηφίσουμε Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πλειοδότησε το 2019. Υποσχέθηκε πράγματα εφικτά που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση των φόρων και βελτίωση των προοπτικών για την κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έλαβε με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, αυτές υλοποιήθηκαν πλήρως. Ό,τι είπε προεκλογικά, το έπραξε. Διαχειρίστηκε την κρίση της πανδημίας, όπου τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ καλύτερα, αν δεν είχαμε τα... παρατράγουδα των κομμάτων της Αριστεράς με την απειθαρχία τους και με τις διαδηλώσεις στήριξης ενός καταδικασμένου κακοποιού-τρομοκράτη. Ούτε καν στον αγώνα για τον έγκαιρο εμβολιασμό των πολιτών δεν έβαλαν πλάτη. Δεν μιλάμε για ανεύθυνους, αλλά μιλάμε για συνειδητούς σαμποτέρ της χώρας. Απλά πράγματα.

Από την άλλη πλευρά, η οικονομία δοκιμάστηκε από την -αναπόφευκτα- βαθιά ύφεση το 2020, αλλά επανήλθαμε στα ίσια μας το 2021 και κάναμε το 2022 ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Η κυβέρνηση κέρδισε 13 θετικές αξιολογήσεις, η οικονομία έχει αναβαθμισμένο αξιόχρεο και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ταυτόχρονα, εκτός από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, μέσα στον κορωνοϊό, υπάρχουν και τα μέτρα στήριξης για να περιοριστεί το... σκούρο αποτύπωμα που αφήνουν οι συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, λόγω της έκρηξης των τιμών της ενέργειας και της συνεπακόλουθης ανόδου του πληθωρισμού.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θωράκισε την εθνική άμυνα, κάτι που φάνηκε το 2020 με την απόπειρα υβριδικού πολέμου από την Τουρκία προς τη χώρα μας, προς απογοήτευση των εδώ... αβανταδόρων του Ερντογάν. Γιατί, κακά τα ψέματα, όποιος δεν ψηφίζει συμφωνίες αμυντικής θωράκισης της χώρας και κατηγορεί την πατρίδα του ότι... πνίγει μετανάστες, τότε μόνο σαμποτέρ είναι. Και είμαστε πολύ... μπερεκέτηδες στους χαρακτηρισμούς γιατί στον δημόσιο λόγο αν έπρεπε να γράψουμε αυτά που πρέπει, τότε...

Στην οικονομία, η κυβέρνηση ξεπέρασε όλους τους στόχους που είχε θέσει. Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαμε καταθέσει στους διεθνείς οργανισμούς. Και τώρα, μετά και τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής λαίλαπας, ήρθε η ώρα για να στηριχθούν και τα εισοδήματα. Οι μισοί συνταξιούχοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις 7,75% από αυτόν τον μήνα, ενώ περίπου 900.000 με προσωπική διαφορά, θα δουν μικρές αυξήσεις ή θα καλύψουν σχεδόν το 100% της θετικής διαφοράς που έχουν.

Από την άλλη πλευρά, οι δημόσιοι υπάλληλοι βελτιώνουν το εισοδηματικό τους προφίλ μέσω της κατάργησης φορολογικών επιβαρύνσεων. Προσοχή! Δεν εννοούμε ότι αυξάνεται το διαθέσιμο εισόδημα και ξαφνικά θα γίνουν όλοι... πλούσιοι, αλλά μέσα στις μεγάλες απώλειες από τον πληθωρισμό, έρχονται κάποιες τονωτικές... ανάσες για τα οικονομικά των νοικοκυριών. Έρχεται επίσης και η τρίτη αύξηση του βασικού μισθού από την 1η Απριλίου, έτσι για να... κουμπώσει με την καθ΄ αυτού προεκλογική περίοδο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, γίνονται οι συνειρμοί σε σχέση με την αντιπολίτευση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, υποθηκεύτηκε το μέλλον της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, λόγω των εγκλημάτων του 2015 με τους Τσίπρα-Καμμένο-Βαρουφάκη και στη συνέχεια το μείγμα της οικονομικής πολιτικής με τη διαρκή φορολογική αφαίμαξη, έφερε τη μεσαία τάξη στα όρια της και τους φτωχούς στα Τάρταρα. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα εμπόδια της φετινής χρονιάς. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια θα έχουμε πραγματικές αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των περισσότερων συνταξιούχων, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάικης στην τελική ευθεία προς τις εκλογές τακτοποιεί το τμήμα εκείνο της κοινωνίας, που εκ των πραγμάτων δεν κλονίστηκε στην πανδημία. Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν αδιάκοπα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, όταν το μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομεά βρισκόταν στην... εντατική. Ο ιδιωτικός τομέας, δηλαδή η... αγελάδα, έπρεπε να στηριχθεί για να στηριχθούν η οικονομία και η χώρα.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε την απειλή της Τουρκίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν έχει αναφέρει και δημόσια ότι δεν θέλει τον Μητσοτάκη. Η θέση του... δημοκρατικού δικτάτορα της γειτονικής χώρας είναι αυτή που πρέπει να έχουμε κατά νου, όταν θα πάμε να ψηφίσουμε. Ο Ερντογάν επί της ουσίας έχει δώσει... γραμμή σχετικά με το ποιον πρέπει να ψηφίσουμε και ποιον να απορρίψουμε. Μας ζητάει να μην ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί δεν του... αρέσει και εμείς πρέπει να του... κάνουμε το χατίρι, αλλά από την... ανάποδη!

Ο Ερντογάν δείχνει τον δρόμο για να μην ξαναμπλέξουμε σε περιπέτειες, όπως έγινε το 2015. Μπορούμε να του κάνουμε το χατίρι, ψηφίζοντας αυτόν που μας συστήνει να... μην ψηφίσουμε! Μπορούμε (και πρέπει) να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στον... Σουλτάνο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι "δορυφόρος" της Τουρκίας και... καρπαζοεισπράκτορας της Μεσογείου! Η μεγάλη στιγμή για να βάλουμε τέλος στα όνειρα της Τουρκίας και να διαψεύσουμε τους εγχώριους αβανταδόρους της, είναι οι προσεχείς Εκλογές...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...