Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Η σκληρή μάχη που δίνει ο Μητσοτάκης για την αυτοδυναμία, οι εξαφανισμένοι υπουργοί και οι αποστρατείες που σχεδιάζει ο Τσίπρας

Σημαντική «χείρα βοηθείας» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η εμμονή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην συντήρηση του κλίματος ακραίας τοξικότητας, με τους Πολάκηδες, τους Φουρθιώτηδες, τους «βόθρους» του twitter αλλά και τις ανυπόστατες και αντιθεσμικές επιθέσεις στην Δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της που έχουν να κάνουν με την αρχειοθέτηση των άθλιων μεθοδεύσεις του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε την χώρα. 
Όσο η «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν, οι Πολάκηδες οι Βαξεβάνηδες και οι συν αυτώ, ο Μητσοτάκης που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο – όχι βεβαίως από τον «πεθαμένο» Τσίπρα αλλά από τους… δολοφονικούς λογαριασμούς του ρεύματος και την ακρίβεια – έχει βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει τον βασικό πολιτικό του στόχο. Που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, σε έναν περίπου χρόνο από τώρα, τότε που ΟΡΙΣΤΙΚΑ θα γίνουν και οι εκλογές…

@ Στο Μαξίμου πάντως έχει σημάνει συναγερμός αφού τα μηνύματα, που έρχονται από όλη την Ελλάδα και έχουν να κάνουν με το ΣΟΚ των πολιτών όταν ανοίγουν έναν λογαριασμό παρόχου ενέργειας, ή όταν επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ, είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ. 
Ήδη γίνονται ασκήσεις επί χάρτου για νέα μέτρα ανακούφισης των πολιτών  αν και η εντολή του πρωθυπουργού είναι πως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει οι παροχές να δυναμιτίσουν την δημοσιονομική πειθαρχία. 
Υπάρχει βεβαίως και μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας στο ιδιαιτέρως γκρίζο σκηνικό που έχει να κάνει με την Οικονομία και την «αιμορραγία» όλων ανεξαρτήτως των νοικοκυριών.  Το γεγονός δηλαδή πως κατεγράφη μια μικρή αλλά σταδιακή εξομάλυνση των διεθνών τιμών στην αγορά ενέργειας τα τελευταία 24ωρα. Που εάν συνεχισθεί θα υπάρξει εμφανή μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των επόμενων μηνών.

@ Από εκεί και πέρα η Κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ να καταστρώσει σχέδιο περιορισμού της ασύδοτης ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ που με αφορμή την ενεργειακή κρίση έχει στείλει στα… ουράνια τις τιμές σε βασικά είδη του καταναλωτή. 
Αφού οι πραγματικές αυξήσεις στην αγορά είναι τετραπλάσιες ή πενταπλάσιες του καταγεγραμμένου πληθωρισμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης πρέπει να τεθούν σε κατάσταση ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. 

@ Πολύ μουρμούρα και γκρίνια υπάρχει στο Μαξίμου για υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αποφεύγουν να μπουν στη μάχη και να στηρίξουν την κυβέρνηση είτε στο θέμα της πανδημίας, είτε στο θέμα της ακρίβειας.  
Όπως πληροφορούμαστε κάποιοι δε βγαίνουν μπροστά για να μην λερώσουν το υποτιθέμενο σοβαρό προφίλ τους και έρχονται και εκλογές παρεμπιπτόντως. 
Κάποιοι άκουσαν μάλιστα και ονόματα, όπως του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.
Ειδικά για τον τελευταίο το κλίμα είναι ακόμη βαρύτερο, καθότι ως πρώην υπουργός Υγείας, κατέχει καλά το πρόβλημα της πανδημίας και έπρεπε να βάλει πλάτη.
Αλλά ασχολείται με το …ευκολάκι που είναι ο τουρισμός που είναι στον αυτόματο πιλότο και τρέχει σχεδόν μόνος του.

@ Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, καθώς στο παρασκήνιο διακινούνται μόνο σενάρια, που μένει να επαληθευτούν. Αντίθετα με τις εθνικές, ξεκάθαρο είναι το τοπίο σχετικά με τις αυτοδιοίκητές εκλογές το 2023.
Έτσι το Μαξίμου ενημέρωσε τον νέο Γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη να εποπτεύσει την πρώτη φάση της επιχείρησης για τη συγκρότηση των συνδυασμών, με την προτροπή να υπάρξει ανανέωση τόσο στους συνδυασμούς όσο και στους επικεφαλής αυτών.
Οι μόνο «σίγουροι» είναι, θεωρητικά, οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες αλλά και αυτοί θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο (σαν τον Τζιτζικώστα δηλαδή) και να πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις που είναι στα σκαριά. Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει με τους δημάρχους που θα λάβουν το άτυπο γαλάζιο χρίσμα…

@ Επικοινωνία είχε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με τους Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο. Η επαφές έγιναν σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα, κάτι που επιβεβαιώνει και την πεποίθηση όλων στο ΠΑΣΟΚ πως πλην κάποιων σποραδικών κρουσμάτων «γκρίνιας» - που προέρχονται κυρίως από στελέχη που δεν υπολογίζονται για την πρώτη γραμμή από τον Νίκο Ανδρουλάκη – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει απερίσπαστος στις αλλαγές που έχει προγραμματίσει για το κόμμα.  

@ Έντονη είναι η φημολογία για προσχωρήσεις προσώπων που άνηκαν στο παρελθόν σε άλλα κόμματα και σήμερα βλέπουν θετικά τη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. 
Δύο τέτοια πρόσωπα είναι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Πανούσης και ο Σταύρος Κοντονής, οι οποίοι έχουν κόψει κάθε δίαυλο με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιοποιούν συχνά τις διαφωνίες τους. 
Και οι δύο μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Ανδρουλάκη και φημολογείται ότι έχουν ανοιχτό δίαυλο και τακτική επικοινωνία.
Μια προσχώρηση του Γιάννη Πανούση στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται να είναι ευπρόσδεκτη από τα στελέχη του κόμματος, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον Σταύρο Κοντονή, καθώς οι «πράσινοι» δεν ξεχνούν τον «πόλεμο» που έκανε στη Χαριλάου Τρικούπη. 

@ Η επιδίωξη Τσίπρα να οδηγήσει σε τιμητική αποστρατεία τους Δραγασάκη, Βούτση, Φίλη και Παπαδημούλη έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς πολιτικούς φίλους του Θόδωρου Δρίτσα, που αντιλαμβάνονται ότι ο επί σειρά πολλών ετών βουλευτής Πειραιά δεν μπορεί να μείνει εκτός του κάδρου της «ανανέωσης». Πάντως ο Τσίπρας, αν και το επιθυμεί βαθιά κάνει και δεύτερες σκέψεις για τις «αποστρατείες» αφού η σύγκρουση του με πρόσωπα που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας, μπορεί και να του κοστίσει πανάκριβα…

@ Νέο πρόγραμμα επιδότησης θέρμανσης με φυσικό αέριο προωθεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής). Η επιδότηση αφορά σε νέες συνδέσεις με αυτόνομη ή κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου για κατοικίες που βρίσκονται επί του ενεργού δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής καλύπτει μέρος της συνολικής δαπάνης για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης (συμπεριλαμβανομένων των συσκευών και των εξαρτημάτων που απαιτούνται) για χρήση φυσικού αερίου. Για διαμερίσματα και μονοκατοικίες, το επιδοτούμενο ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενώ για πολυκατοικίες μπορεί να ανέλθει έως 3.000 ευρώ. Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης που θα κατατεθούν στην ΕΔΑ Αττικής, μαζί με το σχετικό αίτημα επιδότησης, μέχρι να εξαντληθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος. Το ποσό θα δοθεί στους εγκαταστάτες το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ όλοι οι καταναλωτές θα έχουν έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης, η οποία ισχύει για το 1ο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος: Άκουσα με χαρά την επιλογή του Μπελέρη να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή

Συνάντηση με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη και με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, εί...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...