Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η Σοσιαλιστική Διεθνής απέβαλε το κόμμα-μέλος της «Δίκαιη Ρωσία»

Παρασκήνιο

Η Σοσιαλιστική Διεθνής αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας να αποβάλει το κόμμα Δίκαιη Ρωσία (AJust Russia - Patriots - For the Truth) λόγω της υποστήριξης του στον απάνθρωπο πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία ενάντια στην Ουκρανία.

Κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου, με ηγέτες από διαφορετικές ηπείρους του κόσμου, τα μέλη του Προεδρείου επανέλαβαν τη θεμελιώδη δέσμευση του παγκόσμιου σοσιαλδημοκρατικού κινήματος για την ειρήνη, υπογραμμίζοντας το καταστροφικό ανθρώπινο κόστος που θα είχε ένας πόλεμος. Εξέφρασαν την πίστη τους στην πολυμερή προσέγγιση και την ανάγκη επίλυσης διαφορών με διπλωματικά μέσα, καλώντας όλα τα μέρη να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί η καταστροφή του πολέμου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "στη ΣΔ υποστηρίζαμε πάντα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που κατοχυρώνονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον οποίο τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα και η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία όλων των κρατών πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Λιγότερο από 48 ώρες μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΣΔ, στις 21 Φεβρουαρίου, η Ρωσία επέλεξε να αναγνωρίσει μονομερώς το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες δημοκρατίες και έστειλε τεθωρακισμένα και στρατεύματα σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τον αεροπορικό βομβαρδισμό στόχων σε όλο το ουκρανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...